Beţie…sau euforie.

Am primit o leapşă acum câteva zile de la Aiacubata’s blog,dar acum reuşesc şi eu să o onorez , nu înainte de a-i mulţumi lui Vania pentru urarea de 8 Martie ( şi lui Marcel ,care se potriveste de minune cu subiectul ce-l voi aborda)

Dacă tot am vorbit de durerile copilariei,d’ale adolescenţei …să povestim un pic şi de beţiile făcute.

Se făcea că eram la bunici ,aveam vreo 10 ani.Bunicul pregătise totul petru a face ţuica,mică fiind (dar şi acuma) mi-a plăcu să mă joc cu focul,aşa că am stat acolo în acel miros ,distilărie curata ,mai şi gustam din curiozitate câte o gură din produs.Spun curiozitate pentru că bunicul îmi spusese că prima tură,1-2 litri…iese mult mai tare decât restul produsului.Toma Necredinciosul mă numeam ,aşa că am încercat.Nu pot să vă spun că după ceva timp când am vrut să bag un lemn pe foc,m-am ridicat de pe scăunel şi nu m-au mai ţinut picioarele.Acea zi am fost bolnava de-a dreptul… a fost prima beţie a mea.

Pe la 17 ani am organizat un revelion  ,închiriasem vesela de la căminul de copii din zonă,o sală unde se dădea de obicei discotecă ,făcusem listele cu tot ceea ce trebuie .După ce ne-am adunat cu toţii să discutăm cum şi ce va fi,am aranjat sala şi fiecare ne-am dus la casele noastre pentru un pui de somn( se anunţa o noapte lungă,cea mai lungă din an).Ne adunăm cu toţii apoi la ora stabilită si începem cu uratul pe la casele fetelor ,nu mai stiu uratura ,dar oricum baieţii veneau să ” ne ceară” prin acea urătură ,de la parinţi.La fiecare casă în parte ,am fost invitaţi în casă,să ciocnim ,să gustam căte ceva ….Toate bune si frumoase,terminăm cu uratul pe la case şi ajungem în sală,la căldură ,vă daţi seama că toţi eram deja “încălziţi ” 😀 .Prietenul de pe acea vreme ,nu ştiu ce-l apucase să-mi dea directive şi încerca parcă să mă ţina numai lângă el(nu cumva să mă fure careva),însă m-am simţit încorsetata ,niciodată nu mi-a plăcut acest lucru .Adică dacă tu nu ai chef să te distrezi,nu înseamna că nici eu nu am chef .Ne-am ciondanit ,iar eu spunând ca nu am chef de cearta,mi-am vazut mai departe de distractie(cu riscurile asumate) .Ajunsesem la un moment dat atât de bine dispusă , că dansam pe melodia lui Joe Cocker .Mi-am dat camasa jos şi culmea ,foarte rar port sutien ,însa atunci aveam ,aşa că am ramas în pantaloni ,sutien ,cravată şi o bască haioasa pe cap.A fost cea de-a doua beţie a mea ,cruntă a fost pentru că le amestecasem pe toate .Din acea zi,eu nu mai beau băuturi alcoolice dulci .

O alta beţie a fost în anul doi de facultate,imi schimbam prefixul .Stăteam în cămin şi făcusem un chef ,atunci,erau alte condiţii şi alte timpuri ,ca să zic aşa .Cu un pachet de ţigări,o floare  şi eventual ceva la poliţistii din complex,aranjam să avem un chef fără să ne sâcâe cu amenzi şi altele .La acest chef invitasem vreo 30 de persoane ,făcusem calculul că vin maxim 50-60 cu toţii .Să vă spun că un modul întreg a fost plin,inclusiv pe holul princilal stăteau persoane la băute şi taclale.Veneau persoane care mă întrebau dacă eu sunt sărbătorita,îmi aratau o sticlă de oarece (adică să nu mă deranjez cu băutura, că şi-au adus singuri) mă felicitau şi rămâneau la chef .Pe la 5 dimineaţa ,ţin minte că stăteam în pe acel hol,la taclale tolănită pe jos , Ovi încerca sa-mi facă o poză ,însă eu mă tot ascundeam după picioarele unui prieten ce stătea în picioare, în faţa mea.A fost cea de-a treia beţie a mea şi printre ultimele de acea ” intensitate”.Se pare că vinul Ausbruch mi-a pus capacul.De atunci nu mai beau vin,decât foarte rar şi să fie demi-sec….demi-dulce ,alb dacă se poate.

Prefer băuturile tari,care nu-mi provoacă durei de cap,o ţuica bună de prună,un Jack sau în cel mai rău caz o vodka cu aroma de lamaie(în studenţie mai beam vodka).

Niciodată nu m-am îmbătat astfel încât să nu mai fiu conştientă,chiar daca m-au lăsat picioarele ,eram conştientă de ceea ce fac ,iar dacă mai tot timpul sunt spontană ,atunci cand beau,chiar şi un păhărel, gândesc de doua ori ceea ce fac sau spun .

Multi băieti credeau că dacă mă pilesc,mă îmbăt…..”cad” mai repede ,nici o şansa,am avut principii întotdeauna în legătură cu ….alcoolul.

De aceea la mine nu a mers scuza “iartă-mă am fost beat”…Bei băutura,nu minţile! 😉

Ţinând cont că se apropie 9 martie, sărbătoarea celor 40 de mucenici,sau 40 de pahare ,dau această leapşa tuturor bărbaţilor din blogroll ,ce doresc să o onoreze şi “obligatoriu” lui Napocel,aşa de bun venit 😀 .

12 comentarii la „Beţie…sau euforie.

 1. REACTIVAREA RETELEI KGB ROMANIA! ( SPIONI RUSI LA VARFUL STATULUI ROMAN )
  Tismaneanu, Leonte,”Ciungul”, se lauda ca pierduse o mana pe cand era in brigazile teroriste bolsevice contra Spaniei.Era agent sovietic, NKVD. Dupa vizita lui Hrusciov a fost avertizat sa termine cu spionajul. Ceausescu i-a zis lui Hrusciov, inainte de momentul ’68, la vizita acestuia la Bucuresti: “tovarase, noi promitem sa va informam, mai aveti si consilieri sovietici dar va rugam sa terminati cu agentii dintre noi”. Si-atunci Hrusciov i-a zis: “Pai considerati ca n-avem nici un agent la voi. Nici in China n-avem…” Si astfel sa dat dezlegare sa fie chemati 700 de agenti rusi si avertizati Sa aleaga: ori Romania, ori Rusia! Si asa s-a intamplat si cu Tismenitki. Dar ilegalistii au ramas pro-sovietici si agenti rusi.
  Conform unui raport CIA aceasta retea a fost reactivata la ordinul Evghenii Primacov seful KGB care sa intalnit in secret cu Magureanu seful SIE Seful statiei CIA de la Bucuresti J Nicholson care a fost desconspirat agent rus, a desvaluit intreaga actiune.
  Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie prezentate Presedintelui Basescu.
  Ea a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale audienta a luat sfarsit. La audienta au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York C.Berechet.
  Astfel linia doua a spionilor rosii Tismanetky, Roman, Patapievici……etc a ramas desconspirata, dar nu pentru mult timp.
  Cititi Serialul de 12 articole DESCONSPIRAREA SPIONULUI VOLODYA TISMANETKY ! DESCHIDETI : http://devanewyork.blogspot.com/

  Robert Horvath DEVA CINEAST SUA
  http://www.devagallery.com/

 2. poate o sa ti se para ciudat , dar cu toata sinceritatea ti-o spun eu nu am consumat niciodata alcool…
  participam la reuniuni sau la diverse evenimente dar intotdeauna pentru ca cei care erau prezenti sa nu se simta cumva sau sa nu considere ca eu pozez in sfant vezi doamne, ziceam : sunt cu masina, sunt sofer si nu vreau sa raman pieton.

  imi place sa particip la diverse evenimente numai ca eu nu beau… si toti prietenii mei stiu asta si nu mai am nici o problema. distractia sa fie foarte reusita si ma simt bine alaturi de ei !

  o seara frumoasa ! 🙂

  • Eu foarte rar beau,iar Ovi la fel ca mine daca nu si mai rar (eu spal pacatele familiei,nu am carnet asa ca trebuie sa mai ciocnesc din cand in cand)….Sunt o norocoasa ca el este asa !

   • ma bucur pentru tine ca esti fericita alaturi de Ovi, cred ca va iubiti foarte mult si asta eu apreciez enorm… as spune eu ca si el este un norocos cu o femeie ca tine… pe langa faptul ca esti o femeie de cariera esti o gospodina desavarsita si faci totul ca sa fie armonie in casa ta 🙂 din multe posturi ale tale de pe blog rezulta acest lucru si te felicit pentru asta… 🙂

 3. 🙂 De departe betia din camin le-a subclasat pe celelalte, mi te imaginam pitindu-te printre picioarele colegului :)))
  Zi frumoasa.

Lasă un răspuns