Hotarati sa vedem lacul de acumulate de la Poiana Marului plin pana la cota deversorului ,sambata dimineata la primele ore am plecat pe drum .Am ajuns acolo in jurul orelor 11,insa am avut o dezamagire maxima afland ca deja au turbionat din apa si ca lacul nu va mai fi plin pana la cota deversorului curand .Deja fusese 3 saptamani plin,doar ca noi am aflat prea tarziu .

Vazand pe coclauri zmeura ,m-am calmat “ca o ursoaica” la mancat de zmeura …si fragi.Am cules si flori, margarete , dar nu numai ci ne-am ocupat si de aprovizionarea de plante pentru ceaiuri la iarna …sunatoare si coada soricelului.

Saptamana trecuta am avut o discutie cu Micutu ,despre o aductiune ,asa ca daca am fost in zona ,am facut tot posibilul sa ajung si pe aductiunea de la Poiana ,pe care o “calarisem” ani de zile .Tin minte ca multa batai am luat sa nu ma mai urc pe ea ,insa neastamparata cum am fost si sunt inca ….preferam sa iau bataie ,pentru o ora de senzatii tari.Cele mai tari senzatii erau cand traversam vaile si vedeam sub un gol de 20 de metri,iar noi alergam ca nebunii pe acea aductiune.

Gata cu amintirile …deci ,dupa ce ne-am adunat plantele care am vrut ,dupa ce am mancat zmeura si fragute ,am luat-o la pas prin padure .

Surpriza a fost ca am gasit si ciupercute….foarte bune (le-am gatit seara cand am ajuns acasa)…Lore si Ovi nu au avut curaj sa manance din ele pana nu le-am aratat in DEX poze cu ceea ce am cules si bine-nteles dupa ce au intrat pe net sa vada daca avem dreptate …sunt bune sau nu .I-am convins sa le guste macar ,dupa ce eu si fratelo am mancat cate o portie (tocana de hribi,painisoare si galbiori) .Ei au uitat ca am crescut acolo si ca in vremea copilariei cand eram pe coclaurile alea,m-am ocupat si de culesul ciupercilor.Deci cunosteam ceva despre ele .


—————————————————————————————————-

UPDATE: Daca tot nu am reusit sa fac poze lacului plin la cota maxima ,am facut rost de astfel de poze …Rar se intampla sa vedeti asa ceva ,asa ca va las sa va clatiti ochisorii in tihna.