SIGNS…

De multe ori avem impresia că ştim,cunoastem unele persoane de-o viaţă,chiar dacă avem doar câteva secunde de când am intrat în vorba cu acele persoane.Alteori este de ajuns să ne uităm la o persoană şi să înţeleagă ceea ce vrem să spunem.

Mă gândeam la un moment dat ,dacă şeful meu înţelege din privirile mele ,că doresc o mărire de salariu . 😀

În altă ordine de idei ,cunoaştem persoane care cu un zâmbet ne fac ziua mai frumoasă,cu o vorbă bună ne fac să mergem mai departe şi să ne dorim mai mult de la viaţă….

Vă las să vedeţi videoclipul …veţi întelege ceea ce vreau să spun şi poate nu-mi gasesc cuvintele potrivite .


Comunicarea nonverbală este cumulul de mesaje, care nu sunt exprimate prin cuvinte şi care pot fi decodificate, creând înţelesuri. Aceste semnale pot repeta, contrazice, înlocui, completa sau accentua mesajul transmis prin cuvinte.
A. Mehrabian si M. Weiner au fost primii care au studiat limbajele neverbale si au constatat că proporţia în care folosim limbajul verbal şi limbajele neverbale este, în comunicarea orală, urmatoarea: 7% cuvinte, 38% paralimbaj (în principal intonaţia şi inflexiunile vocii), 55% alte elemente de limbaj neverbal (în principal expresia feţei, gesturile şi postura corpului). Doar 7% din comunicare are loc prin intermediul cuvintelor, restul fiind neverbal.

Mai multe detalii : aici

11 comentarii la „SIGNS…

    • Greu …nu-mi iese o statie de pompe ,arhitectii mi-au prevazut o suprafata prea mica !!!!
      😀 :)))))
      Faza cu potentialul era scrisa ca o paranteza…in cazul meu 😛

Lasă un răspuns