Admitere la facultate !

Cam asta a fost fata celor care au auzit ca admiterea la facultate ,in conformitate cu ordinul 3.313/ 2012, prevede examen de admitere la facultate.

Dupa multe discutii avute pe diferite site-uri ,in sfarsit le-a venit mintea la cap unora si au gandit lucrurile la rece, in sensul ca exact cum am mai spus de nenumarate ori ,un liceu de la cuca macaii nu va putea fii comparat niciodata cu un liceu dintr-un oras cu un oarecare renume. Elevii care chiar au invatat in toti acesti ani , dar care au avut medii mai mici, probabil au avut o oarecare frustrare sa vada in fiecare an ca un loc la facultate care probabil il meritau a fost luat de cineva care nu avea nimic in comun cu facultatea si pe langa toate acestea ,mai aparea si la alte facultati pe listele de fruntasi.

Examenul de admitere poate consta si in probe scrisa sau/si proba orala pentru testarea cunostintelor si a capacitatilor cognitive. Pentru testarea capacitatilor artistice sau sportive examenul de admitere va contine obligatoriu si o proba practica eliminatorie, sustinuta anterior celorlalte probe. De asemenea, pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenta sau disertatie, dupa caz, dar nu pot fi luate in calcul mediile sau notele din anii de studii.

Conform legii, metodologia proprie de admitere, conditiile de admitere, inclusiv cifrele de scolarizare trebuie facute publice in fiecare an de catre universitate, cu cel putin 6 luni inainte de sustinerea concursului de admitere.

Pentru ciclul de studii universitare de licenta, admiterea se organizeaza pe domenii de licenta, la specializarile/programele de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate in cadrul institutiei de invatamant superior, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Documentul mai arata ca un candidat poate fi admis si inmatriculat ca student la cel mult doua programe de studii concomitent, indiferent de institutiile de invatamant care le ofera.

Un candidat declarat admis poate beneficia de finantare prin granturi de studii pentru un singur program de licenta, pentru un singur program de master si pentru un singur program de doctorat.

Mai multe informatii… aici.

O fapta buna care ar mai putea-o face cei cu capetele luminate ar fi sa scoata evaluarea examenelor cu credite din timpul facultatilor si poate asa nu vom mai avea un numar  de studenti de exemplu, dintre care doar 50% licentiati! Asta probabil va fi o alta discutie !.

7 comentarii la „Admitere la facultate !

 1. bravoooooooooo
  sa vezi cati o sa ramana pe dinafara anul acesta.
  prea era labareala pana acum. orice prost putea intra la facultate. nici nu mai trebuia sa dea bani ca inainte.
  bravoooooo

  • Cum am auzit stirea am intrat pe net sa vad mai multe detalii despre acest lucru .M-am bucurat la maxim .Adevarat ca sunt multe facultati care vor face pe dracu in 4 ca sa aiba studenti,insa macar in prima sesiune de admitere va intra cine merita si va lua o bursa cine merita.

 2. O decizie corecta, insa s-a anuntat ca se amana cu un an. Adica , in traducere libera, peste un an luarea acestei decizii va depinde de vointa celor care vor conduce atunci( dupa toate probabilitatile pnl + pc+ psd) . Si cum ei au fost cei care au bagat invatamantul romanesc cu picioarele in groapa …

 3. Hi would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

Lasă un răspuns