Cum ar trebui promovata Romania …

De ceva timp am inceput cu Analfabetul, sa promovam locurile frumoase din Romania si cele care merita vizitate intr-adevar .Am incercat sa acaparam cat mai multe persoane pe forum , persoane care au ceva de spus sau de aratat si se pare ca lumea ne viziteaza , in tacere deocamdata …(va multumim si pentru atat, dar asteptam sa vedem si reactiile voastre) .

Toata acesta idee a pornit de la frunza Elenei Udrea care crede ca face minuni , cand de fapt putea sa faca orice altceva ca sa promoveze Romania si pe bani putini .

Zilele acestea  , datorita unui prieten am dat peste unele videoclipuri care promoveaza Mexicul .Vreau sa va uitati la ele (daca aveti rabdare  si placere) , vreau sa vedeti cum alte tari pot sa-si promoveze locurile cele mai reprezentative din tara si nu pe milioane de euroi .

Deci sa incepem , este vorba despre o serie de filme realizate si difuzate de Televisa, cea mai mare televiziune din spatiul vorbitorilor de spaniola, in 2010 cu ocazia implinirii a 200 de ani de la infiintarea Mexicului ca stat.Intitulata Esto es Mexico, Las Estrellas del Bicentenario (acesta este Mexic, Stelele bicentenarului mexican) seria de filme isi propune sa transmita prin imagini spectaculoase nu numai frumusetea naturala si biodiversitatea Mexicului, dar si spiritul, sufletul, sentimentele si mandria acestei tari.
Ceea ce veti urmări mai jos reprezintă o înșiruire de imagini excepționale ,reprezinta exemple de arta si nu in ultimul rand, sunt un exemplu despre cum se poate realiza un brand de tara. Dacă vrei! 
Va voi arata o serie de 18 videoclipuri ,unul mai frumos ca celalalt .
Vizionare placuta !
1.CHIAPAS

2.CHIHUAHUA

3.Oaxaca

4.Quintana Roo

5.Sinaloa

6.Tamaulipas

7.Veracruz

8.Yucatan

9.Altamura Sinaloa

10.Sian Kan

11.Las Nubes Chiapas

12.Hierve el Agua OAXACA

13.Cenote Mil Brujos YUCATAN

14.Monte Albán

15.Palenque CHIAPAS

16.SONORA

17.COAHUILA

18.COAHUILA MADERAS DEL CARMEN


6 comentarii la „Cum ar trebui promovata Romania …

 1. Viziteaza blogul lui Ice ( ingersidemon din blogrollul meu) …acolo chiar se face promovare online anumitor locuri din tara . Iar, in alta ordine de idei, nu cred ca promovarea unei tari se limiteaza la difuzarea unor videoclipuri ( care fie vorba intre noi …par foarte costisitoare ), cu siguranta e mult mai mult .
  ps: nu confunda brandul cu prezentarea mai multor locuri de interes ….sub frunza aia mult contestata a Elenitei se adapostesc si Apusenii si m-tii Vrancei , si Oltul si Muresul …..etc.

 2. Normal ca se vorbeste … doar atunci cand se face ceva in tara asta( cu bani multi / putini …nu conteaza ) se gasesc inca o mie care sa-i sape groapa aluia care totusi “misca” ceva ( iar asta e valabil pentru toate timpurile , nu doar pt cele de acum) . Fiind bani europeni ….eu nu am dat importanta sumei . Ai incercat vreodata sa accesezi fonduri europene ? Acolo trebuie sa justifici si ultima agrafa de birou achizitionata din banii primiti ( nu doar dupa ci si inainte) si , crede-ma , nu se dau banii pe povesti . Iar proiectul cu frunza, cu siguranta , e mult mai amplu, nu s-a limitat doar la designul ei ( vezi organizarea meciului lui Bute ) .
  Stii, care ar fi cel mai bun proiect turistic pt tara asta ? Sa se carcoteasca mai putin pe la televiziuni si sa se faca mult mai mult in plan real .

 3. La noi in tara toti incerca sa darame ce contruieste altcineva, la fe si cu frunza daomeni udrea, totusi trebuie sa tinem cont ca ea este singura restul este poporul, in multe tari, nu doar guvernul face eforturi de promovare a tari, fac asta inclusiv firmele de turism, complexurile turistice, site-urile dedicate, televiziunile, pentru ca fiecare castiga din asta.
  La noi televiziunile fac concurs despre cum sa discrediteze mai mult tara asta.

 4. Nu mai promovez . Întrucît trebuia ca mai întîi să fie promovat bunul simţ ,nu huliganismul şi fiţele.
  Cotloanele trebuie să rămînă virgine , nu să fie violate de neaveniţi.
  Am acţionat un timp ca salvamontist în diverse zone pe unde am muncit şi sunt sătul de involuţia speciei turisto stricătoare.
  Îmi aduc aminte de o fază de blocaj în Dolomiţi, cînd 3 austriaci fumători, şi-au stins ţigara şi băgat chiştoacele într-o cutie, şi apoi cutia în rucsac !
  La noi, după ce i-am salvat viaţa şi l-am cărat în spate 12km, mă reclamă la poliţie că nu i-am adus fîşul şi geanta de pe munte(nu avea rucsac!)!

  • Am mai discutat si in alte parti de acest subiect . Articolul asta facea apel intr-o oarecare masura la cei de sus , la autoritati care au in subordine acest lucru, nu facea referire la noi, care oricum ne racim gura degeaba.

Lasă un răspuns