Empatia…

Sa incepem cu o definitie :
-empatia:Formă de cunoaștere a altuia, în special a eului social sau a ceva, apropiată de intuiție; interpretare a eului altora după propriul nostru eu. Transpunerea noastră simpatetică în obiectele exterioare. Identificare, prin trăire, cu alte persoane, cu eroii cărților etc.; interpretare a eului altora după propriul eu.
Povesteam intr-un post mai vechi , despre oameni,ca sunt cea mai distructiva specie de pe pamant .Urmatorul videoclip,arata cat de insensibili suntem fata de orice specie de pe pamant si mai ales fata de a noastra….Orice fiara este in stare sa adopte o specie care reprezinta cel mai mare dusman,sau chiar un animal care reprezinta hrana lui .Cu totii “suferim ” de empatie,insa la unii “boala” este mai dezvoltata ,la altii nu .

Cu acest blog ,va spun ca am putea fi cu totii mai buni….
Un Dragobete asa cum vi-l doriti alaturi de persoana draga !

12 comentarii la „Empatia…

 1. Ai perfecta dreptate … noi oamenii, unii din noi suntem mult mai rai decat fiarele salbatice .

  Crede-ma te rog frumos , nu o spun cu rautate dar sunt foarte multi oameni care se cred atotputernici si atotstiutori, plini de sine , ironici si aroganti, carora si un cuvant sa-ti spuna li se pare o povara mult prea grea pentru ei; care din simplu motiv ca nu gandesti ca el te respinge din start; care daca te vede ” cazut ” iti mai da o lovitura sa fie sigur ca nu te mai ridici ; oameni care atunci cand gresesti in loc sa te ajute si sa-ti arate ca : da, ai gresit, prefera sa rada de tine.
  Nu am sa inteleg niciodata de ce le este mult mai usor unora sa raneasca pe semenul lui chiar si cu o vorba , si de ce o vorba calda, frumoasa din inima li se pare o povara foarte grea.
  Cred ca si tu ai observat, pana si comunicarea pe net uneori e foarte aroganta, jignitoare, unii uita ca de fapt la capatul celalalt al conexiunii, in spatele monitorului se afla un alt om care are o inima si un suflet si trantesc vorbe greoaie care le ranesc si le face sa sangereze si pentru care nu exista bandaje.
  multi oameni uita sa fie oameni.

  iti doresc sa petreci clipe fericite si iubire in toate zilele vietii tale, nu doar in sarbatoarea de Dragobete ….

  o seara superba ! 🙂

  • Multumesc de urare,eu…nu mai insir urarile ,le strang in buchet pe toate si ti-l ofer!
   Apropos de ce spuide unii oameni care se cred mari si tari ,iti dau un citat: “Omul s-a nascut liber ;dar pretutindeni el se afla in lanturi.Unii se cred stapanii celorlalti,dar nu-si dau seama ca sunt mai sclavi decat acestia” Jean Jacques Rousseau.

   • foarte adevarat … acum imi dau seama…
    oamenii care se tin mari si tari, ranesc pe semenii lor pentru ca in sufletul lor se simt sclavi, incatusati si neputinciosi …

    iti multumesc din suflet pentru tot…

 2. Putem fi mai buni, ne nastem buni, dar lumea asta, ne inraieste, din niste oameni sensibili putem sa ajungem sa nu ne mai pese de nimic!
  Asta este tragic!
  Animalele, daca ar vorbi saracele, cate ne-ar spune!
  Nu cred ca am vrea sa auzim!

Lasă un răspuns