Home, sweet home-proiect.

Am terminat cu bancile si alergatura dupa acte, am inceput acuma cu alergatura dupa oferte de materiale si altele. Proiectul de casa  initial bine-nteles ca s-a modificat, ma refer doar la inaltimea ferestrelor, elevatiei s-a renuntat la 2 stalpi exteriori ce nu-mi placeau mie cum dadeau , altii s-au adaugat unde lipseau…si altele ce tineau de rezistenta.Am reusit sa-l termin si pe acesta, ca sa stim exact cantitatile de materiale, fier, lemn, caramida, betoane…etc.

Pentru cei ce nu stiau cum arata vechia forma e aici : https://mikaprojects.com/casuta/ 

Nu mai postez si fatadele ca nu s-au schimbat foarte mult. Daca sunt curiosi le voi posta si pe acelea, ca de altfel si planurile de rezistenta.

Abia ne-am apucat de construirea ei , dar deja o denumim ” home , sweet home”. Daca imi era greu sa ma duc X km pana la fratelo, acuma ma duc de drag pe acel drum , ca doar ma duc spre casuta 😀 .


 

 

4 comentarii la „Home, sweet home-proiect.

 1. Felicitari…..
  casa arata foarte bine. multi care vor un proiect de casa il considera un cadou ce ai postat tu mai sus.
  ar trebui sa spui ca schitele, proiectul e facut de tine. :d
  Sper sa ma chemi la inugurare. :d
  sa bem si sa ne destrabalam, de casa noua.
  kiss :d

  • Mai sunt multe alte planuri care nu le-am postat.Proiecte pe net gasesti o gramada daca vrei. Acesta este o conceptie de-a mea si a lui Ovi, fiind o combinatire intre dorintele noastre. Proiectul l-am facut eu, chiar azi am fost la verificator cu partea desenata, 10 planuri de arhitectura si 19 de rezistenta ;).
   Sper sa fie cat mai rapida inaugurarea…si daca ajungi in tara, da o sa bem si ceva.

 2. Io prostu , ăla micu, nu pricep ….unili :
  – ce’s chestiile alea albastre cu X pi diagonale di la etaj şi dila parter – mobila di la etaj o înţelesei -cu boxele lu tipu !
  -tipu di la parter ,cine-i ,Că Ovi’i mai scurt şi io nu sunt în perspectiva dei proporţionalitate di venit-am pi la odaie ?
  -punctu ăla mic şi verde dintre chiuvetă şi tron ce-i ? că mai estem unu în mijlocu odăii di la etaj CT
  – cadă n’ai ,di aia cu bolboroseli !…?
  -unde-pîrleazu di sărit?
  –mică cămara din bucătăria fără chiuvete !
  -grinzile di peste parter se continuă şi la exterior pi sub balcon sau e în consolă- e de preferat !Ai grijă cu turnatu lu placa peste parter , ca să nu o faci ca la împăratu di fratitu !
  –cam amărîte fundaţiile, da o să măuit şi la şelelalte .
  Camică imajinile de chiorît io în ele !

  • O sa o iau punctual.
   -Chestiile alea vor sa fie niste mobilier( dulap) insa apar doar asa ca chestie , mobilierul va arata altfel ca doar nu degeaba am facut ditamai dresingul .
   – Am 2.90 m lumina la parter si 2.75m la mansarda, incapi cu siguranta
   -Punctul ala mic vrea sa fie un sifon( am incercat eu sa fac instalatiile interioare sa vad cum le leg , coloane , alimentari si altele .
   -Cada cu bulbuci , nu o vezi tu…dar exista la baia de sus a dormitorului matrimonial, langa ax C , daca te uiti bine.
   -Parleazul di scari si scarile le face ovidel direct ca eu nu le-am armat si nici nu le-am conceput . E opera lui , insa inca o gandeste pentru ca nu am cum face ridigizarea a 5 trepte pe 10 cm!
   -Camara aia este doar pentru trancote si borcane cu diverse ce se papa rapid, nu pentru provizii de toamna/iarna.
   -Am avut o varianta cu acele grinzi sa mi se continue si sub balcon, insa dupa o prima verificare la verificator , mi-a dat ideea doar de a mari grosimea placi la 15 cm si calaretii i-am schimbat din fi 10 mm in fi 12 mm.Ovidel stie ce face si te asigur ca nu o sa iasa ca la imparatul.
   -Ceea ce vezi in sectiune este intrerupt. Fundatiile sunt pana la -0.90 m fata de cota terenului! ( daca vrei iti trimit pe mail rezistenta ca sa vezi mai bine ce si cum e acolo si sa-ti maresti cat vrei!)

Lasă un răspuns