Casuta – inceperea lucrarilor.

Am dat startul la inceperea lucrarilor la casuta de acum 2 ani, doar eram obligati prin contractul de concesionare sa incepem lucrarile cat mai repede posibil, dar sa nu depasim un an de la primirea autorizatiei de construire.In fine, au trecut 2 ani si am prelungit autorizatia de construire  si am  reluat lucrarile . O dispozitie mica de santier pentru lucrarile existente ce trebuiesc suplimentate , schimbare de proiectant,diriginte de santier si… la treaba cu noi.

15.09.2012 – Eliberarea terenului de diverse crescute si adunate pe tarla .

04.10.2012- Montarea stalpilor( si  suplimentarea barelor la 4 stalpi cu bare de fier PC 16 mm,montate cu ajutorul ancorelor chimice), montarea centurilor din elevatie si inceperea cofrajului pentru elevatie.

Noul locatar, ne-am procopsit cu el pe tarla , asa ca se simte ca acasa acuma…

06.10.2012- Terminare cofraj.

Sambata ne-am dat de lucru cautand caseta din fundatie, lasata pentru conducte. Un pamant argilos de ne-a venit acru cu harletul , tarnacopul…. Pana la urma am rezolvat-o cu o bormasina cu percutie si am gasit caseta lasata in fundatie pentru conducta de apa.

( pentru Micutu- dozele de bere infipte in armaturi sunt pentru a-mi proteja unele parti , nu de alta dar unele persoane si-au rupt bulanele in ele neprotejate)

Floricele din “gradina mea”…

Dupa masa , a stat si el la alintat un pic .

Sa auzim de bine!


 

 

23 de comentarii la „Casuta – inceperea lucrarilor.

 1. Frumoasa ideea asta cu foto- jurnal la casa ta.
  devine tot mai interesant + pe viitor vei avea amintiri petioase. Cred ca la inaugurare nu voi fi doar eu, sunt sigur ca multi care te citesc or sa vrea sa vina.
  In fiecare saptamana sa postezi cel putin un articol cu poze sa vedem cum arata casa, care e stadiul lucrarilor.
  Kiss si spor la treaba.

 2. cu placere draga mea. abia astept un nou articol din aceasta serie.
  vezi ca azi sau maine mut datele de pe serverul S4 pe un alt server mai bun si de 10 ori mai rapid, ca viteza si procesare. pe acest server se afla si blogul tau. e posibil sa fie un down time mic… sa nu te sperii ok.
  kisss

 3. desi nu am ami scris la tine pe blog…te-am urmarit cateodata (prin blogul lui analfabetul)
  cum adica contractul de cocesionare? adica va concesionat parcela de pamant? pai si pe cati ani?

  • Buna si multumesc de urmarire, asta asa ca de introducere.
   In articolele de credit pentru primacasa, am explicat si treaba cu concesionarea terenului.
   Primaria de unde noi am luat terenul in concesiune, are un nou PUZ prevazut,in intravilan, unde s-au dat numai parcele in concesiune. S-a organizat o licitatie, la care s-au cumparat niste caiete de sarcina si cei ce au castigat licitatia ( in functie de ofertele facute), au primit teren in acel PUZ nou. Concesionarea conform contractului, este cu drept de cumparare la intabularea imobilului.
   Deci daca iei un teren acolo in concesiune( prin castigare de licitatie) se platesc 1.33 euro/mp , bani pentru utilitati si in decurs de un an esti obligat sa incepi lucrarile. Daca tu in 3 luni ridici casa, dupa aceste 3 luni poti intabula casa si cumpara terenul, la un pret mult mai mic decat daca ai cumpara terenul de la un beneficiar sa zicem.
   Daca nu ai bani de intabulare, platesti concesiunea timp de 99 de ani.( atata scrie in contract)

 4. Dungili alea albe orizontale din cofraj e pentru buna scurgere a laptelui ….. de/din şiment ?
  Proiectantu şpraiţuirii cograjului e a lu injinera sau a lu elevu practicant? Aşa învăţă că împinjearea e sus , nu jos la biton ul ….vibrat-dacă s-a prevăzut ….. !
  beci nu ai …încă !

  • Dupa 2 ani de cand s-a turnat fundatia, pe intuneric chiar…se pare ca in unele locuri s-a turnat mai mult decat trebuia, asa ca acuma cand s-a asezat cofrajul nu s-a putut aseza milimetric si pe suprafete plane la partea de jos . S-a rezolvat, este turnata deja. Beci nu fac si nici nu vreau, este o investitie prea mare pentru bugetul ce-l avem, plus ca la 25 de m de parcela am un canal de desecare, infiltratiile pot fi mari si nu ca asta ar fi o problema, insa beciul la co casa costa mult.Sunt numai betoane bagate acolo, hidroizolatii, termoizolatii si in cazul meu oricum ar fi o investitie degeaba!

 5. Ţin minte că era ceva cu foc în cămin ….deschis ,ochios la interior şi cam ne economic, dacă se lichea pe peretele de exterior şi nu degaja o parte din căldură la interior pînă la hogeag ! Dacă-l mai ai în viziune proiect, acuma e cazu să-i faci fundaţia , pînă torni placa !
  Asta ca să nu vă coiţi după ! Ideea idiotului de proiectant din mine-tine, e că este o chestiuţie care trebuie să lucreze independent de structură şi respectiv că trebe să aibă fundaţie (slab armată) independentă , respectiv implicit şi prin consecinţă fundaţia sobei-cămin , fiind independentă, NU trebuie turnată la monolit cu placa şi trebuie PREVĂZUT gol tăiat în prealabil (rost pupat de maxim 2cm din polistiren expandat care rămîne definitiv inclus acum , ….la turnarea plăcii), ori ce tăiere-spargere ulterioară este contra productivă …. mental şi estetic !
  Nu dozele de Becsuială mă interesau ci dacă aţi respectat adîncimea de îngheţ pentru chestiile apoase de la exterior !!!!

  • Numai tampita sa fiu sa nu respect cota de inghet, mai ales ca e terenul care este acolo. Nu vreau ca la ciclurile de inghet-dezghet sa ma trezesc cu tasari mari intr-o parte a casei si in alta sa-mi stea in forma initiala, asa ca nu-mi permit sa risc nici la proiectele altora, daramite la al meu.
   Treba cu semineul a fost prevazuta in proiectul initial si s-a renuntat la acela , dupa cum ai vazut planurile, a aparut un geam in acea zona in forma finala de proiect, deoarece suprafata vitrata la volumul camerei era foarte mica! Daca ramaneam la varianta cu semineu, de obicei la casele la care am prevazut semineu s-a prevazut si fundatie izolata, iar chestia asta am invatat-o acum ceva ani de la un structurist( numai cu asta se ocupa si nimic altceva) !

   • Ti iubesc io mult dar chiar aşa de scormonitor între ideile creţe vechi şi comparaţii cu ideile creţe noi pi două siteuri diferite, nu fac , la o fătucă sucită ca aia din oglinda ….ta !
    Nu fac faţă la iubiţele de prin prejur, …. să te am şi pe tine …nţ !
    Azi m-am delectat şi cu nietlogul ăla cu …. unele , una cică deşteaptă dă Italy şi alta mai cărnoasă mai aproape de telectu meu ….blînd !

   • Stiam eu ca ma iubesti , ete ca am si confirmarea in scris :D.
    Am intrat pe netlog 2 minute azi si am vazut ca te-ai comentat mult la una cu ciuperci , insa nu am despicat firul in 4. Am ajuns acasa la orele 21, plecata de la 6 dimineata din casa…si am facut pe dracu in 4 sa recuperez din comentariile tale, ca sa le pot posta. Erorile care apareau pe blog nu erau de la noul server , ci de la faptul ca transferul de pe un server pe altul a durat 24 de ore si se pare ca in aceste ore noi ne-am comentat , comentariile fiind salvate pe vechiul servar si nu pe cel nou.
    Vezi ce fac eu pentru tine? imi zbat creierii cu doua browsere deschise, in fiecare cu n taburi, ca sa nu ma injuri cumva ca ai scris dijaba.
    Asta asa ca am vazut intr-unul din comentarii ca azi ai avut chef de net, la tine toamna facandu-si loc cu ploile ei.

Lasă un răspuns