Picnic si gunoaiele amendate!

In sfarsit ,dupa multi ani in care mi-am racit gura in diverse articole cu diversi oameni care ma sustineau sau ba …s-a ajuns ca acest proiect sa fie aprobat in sfarsit .

In ce consta proiectul?

1.Proiectul prevede ca activitatea de picnic este “orice activitate de recreere desfasurata in zone de afluenta publica consacrate pe domeniul public sau privat al statului si/sau al unitatilor administrativ- teritoriale de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente precum si dupa caz aprinderea sau nu a focului”.

2.Potrivit proiectului, vor fi special amenajate pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale, zone care vor fi dotate cu utilitati si facilitati pentru aceasta activitate si in care aprinderea focului este permisa. Aceste zone vor fi indicate in parcuri si in zonele limitrofe ale padurilor situate in intravilanul localitatilor.

3.Persoanele care vor merge la picnic nu vor avea voie sa spele obiectele folosite la aceasta activitate in apele din vecinatatea zonei special amenajate, nu vor avea voie sa hraneasca animalele salbatice, sa distruga plantele, sa posteze semne sau mesaje. Acestia vor trebui sa pastreze linistea si sa nu deranjeze comunitatile locale, sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate, sa aprinda focul doar in locurile special amenajate si sa-l supravegheze permanent, sa lase locul curat si nealterat, sa nu arunce tigari sau chibrituri aprinse in alte locuri decat cele special amenajate, sa respecte bunele moravuri.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, in absenta opozitiei, un proiect de lege care interzice organizarea picnicurilor in alte zone decat cele special amenajate si dotate cu facilitati si utilitati in acest sens, anunta Mediafax. Amenzile pentru nerespectarea acestei legi merg de la 100 la 5.000 de lei. Camera Deputatilor a adoptat proiectul cu 155 de voturi “pentru” si 10 abtineri .

Sa incepem cu inceputul….sau sfarsitul.

Nu inteleg pentru ce au fost acele 10 abtineri .Sa deduc, ca cei ce s-au abtinut nu vor curatenie pe unde trec ? Vor sa stea cu nasul in gunoaiele altora dar si al lor ? Le pica oare maineile daca curata mizeria??? 

 Ma bucur enorm ca probabil in vara cand voi merge cu cortul sau la un picnic,nu o sa mai fiu nevoita sa strang  gunoaiele altora ca sa pot sa-mi montez cortul sau gratarul…Acum 3 ani am reusit sa strang cativa saci menajeri (mari) plini de gunoaiele altora si nu numai.Asta doar ca putem sa ne montam cortul langa apa si sa nu stam in gunoaie.Nu mai spun ca veneau oamenii buluc in acea superba poienita si daca erau amenajate 4 locuri de foc , erau degeaba ca se gasea un destept care sa-l faca si pe al cincilea.

Dar despre toate aceste  am scris intr-un articol mai vechi ca doar la fel s-a intamplat si acum 2 ani cand am fost cu cortul:  MRACONIA

 

Despre punctul doi al proiectului …Nu prea-mi vine sa cred ca vor face asa ceva.Romania este tara pet-ului aruncat si a mizeriilor asa ca va fi greu sa se puna in ordine toate aceste lucruri .

Imi povestea o prietena din Canada cum merge ea la picnic in locurile amenajate unde cei care se ocupa cu organizarea acolo in zona ,iti vin cu pungi/saci menajeri , gratarul facut intr-un cadru metalic,lemne si carbuni …si tot tacamul intr-o padure de la marginea orasului .Locurile ocupate de o familie ,nicidecum nu va fi ocupata si de o alta ,asta pentru ca la poarta acelui camping…cu picnic sunt afisate cate locuri sunt libere din cate …exact ca la o parcare din occident. Sti clar ca daca ai intrat acolo ,ai masa cu bancutele pregatita ,gratarul lanaga …carbuni si lemne si aprizi focul acolo unde trebuie …nu unde vrei tu .Cand ti-ai facut bagajul sa pleci de acolo , locul trebuie sa ramana la fel cum l-ai gasit! Adicatelea CURAT!

Asa sa fie cum au votat dansii si poate Romania va fi o tara mai cutara si totodata mai civilizata!

 

 

 

3 comentarii la „Picnic si gunoaiele amendate!

 1. Nu ştiam de povestea asta, este o aiureală “un proiect de lege care interzice organizarea picnicurilor în alte zone decât cele special amenajate şi dotate cu facilităţi şi utilităţi în acest sens”
  Ce legătură are “păstrarea curăţeniei” cu obligativitatea de a ieşi în natură strict într-un ţarc special amenajat? Nici măcar pentru ideea de camping nu sunt de acord, nu numai pentru un banal picnic “la iarbă verde”. Unde am fost până acum am lăsat locul mult mai curat decât l-am găsit. Acum să fiu amendat că îndrăznesc să ies cu familia la un picnic pe malul Dunării şi locul nu este special amenajat? Sau la pescuit câteva zile cu cortul în Insulă sau Deltă şi să vină cineva să-mi spună că este ilegal? Cum spun, este o aiureală!

  • Da,este o aiureala din cauza acelei “obligativitati” …pentru ca noi suntem corect si lasam locul poate mai curat decat il gasim .Insa 80% dintre cei care ies la un picnic ,inteleg acel picnic ca fiind o destrabalare in natura si nu numai,iar in urma lor lasa mormane de gunoaie pe care noi ,oameni cu simt civic si cu bun simt le strangem.
   Eu am spus ca sunt de acord cu amenajarea de locuri si cu amenzile pentru CEI CE MERITA! ( crede-ma ca sunt foarte multi) .
   Poate asa vom avea o Romanie mai curata ,pentru ca ….m-am saturat sa zic ca vreau sa merg in natura si sa gasesc peste tot gunoaie,peturi,tigari…..etc etc.

Lasă un răspuns