Si noi am spus OK !

Nu sunt o credincioasa practicanta ,insa in ultimul timp am tot avut discutii despre acest subiect …CREDINTA !

Azi am primit un mesaj de la un prieten ,care se intitula asa : Pentru site ,adicatelea blog .Asa m-am hotarat sa postez acest mesaj pentru cei interesati si sa vedem pareri .

Fiica marelui evanghelist nonagenar, Billy Graham, Anne Graham, într-un interviu în emisiunea “Early Show” (Spectacolul matinal), a fost întrebată de Jane Clayson, cu privire la atacurile din 11 septembrie 2001 şi i s-a pus o întrebare la care mulţi ar fi dat răspunsuri nesatisfăcătoare:

“Cum a putut Bunul Dumnezeu să lase să se întâmple aşa ceva şi să privească atât de nepăsător aceasta catastrofă de pe pământul Americii?”

Anne Graham, după ce a meditat câteva clipe, a dat un răspuns magistral, a răspuns cu nişte replici foarte logice, profunde şi inspirate, nepregătite dinainte (se poate vedea pe videoclipul înregistrat). Dânsa a precizat foarte calm şi explicit, precizând următoarele:

“Şi eu mi-am pus deseori aceasta întrebare şi mi-am găsit următoarele răspunsuri.. . Cred – nu cred, dar sunt profund convinsă – că Dumnezeu a fost şi rămâne adânc întristat de aceasta, la fel ca şi noi, numai că noi, de ani de zile, Îi spunem şi chiar Îi poruncim să iasă din şcolile noastre, din guvernul şi din vieţile noastre, că ne descurcăm şi singuri, fără ajutorul Lui…

Şi, fiind El un adevărat gentleman, cred că pur şi simplu S-a dat, calm, la o parte…

Cum de mai îndrăznim noi oare să-I cerem binecuvântarea, mila şi protecţia Sa,daca Îi cerem să ne lase în pace? (În lumina recentelor evenimente, fiind vorba de atacuri teroriste, atacuri armate în şcoli etc.)

Cred că totul a început când Madeleine Murray O’Hare (doamna care a cerut ca America să devină o ţară atee şi care a fost ucisă, iar corpul ei a fost găsit recent) a afirmat că nu dorea nici un fel de rugăciuni în şcolile noastre, iar noi am spus O.K. Cererea ei a fost aprobată şi a devenit lege obligatorie în SUA…

Apoi, cineva a spus că mai bine nu am citi Biblia în şcoli (Biblia care spune să nu ucizi, să nu furi şi să-ţi iubeşti aproapele că pe tine însuţi), iar noi am spus O.K..

Apoi, dr. Benjamin Spock a spus că nu ar trebui să ne plesnim copiii atunci când se poartă urât, pentru ca aceasta le-ar afecta mica lor personalitate şi stima de sine (fiul dr. Spock s-a sinucis). Iar noi am spus că un expert trebuie să ştie ce vorbeşte, aşa că am spus O.K.

Apoi, altcineva a spus că profesorii şi diriginţii nu ar trebui să îi disciplineze pe copii atunci când greşesc. Iar conducătorii de şcoli au spus că nici un membru al personalului să nu atingă vreun elev atunci când se poartă urât, pentru că şcolile nu au nevoie de publicitate proastă şi în nici un caz de procese. (Totuşi, există o mare diferenţă între a disciplina şi a atinge, a bate, a plesni, a lovi, a umili, etc.). Iar noi am spus O.K.

Apoi, cine ştie ce membru inteligent al consiliului de conducere al vreunei şcoli a spus că, băieţii fiind băieţi, vor face dragoste oricum, deci ar trebui să le dăm fiilor noştri prezervative. Aşa, ei vor putea să se distreze cât vor, iar noi nu vom trebui să le spunem părinţilor că le-au primit de la şcoală. Iar noi am spus O.K.

Apoi, unii dintre aleşii noştri de vârf au spus că nu contează ceea ce fac în viaţa lor privată atât timp cât îşi fac treaba la slujbă. De acord, a spus fiecare din noi, mie nu-mi pasă de ceea ce face altcineva, inclusiv preşedintele, în viaţa sa privată, atât timp cât am o slujbă şi economia merge bine.

Apoi, nişte libertini au cerut să tipărim cât mai multe reviste cu femei goale, în semn de respect şi apreciere a frumuseţii feminine.. Iar noi am spus O.K.

Apoi, altcineva a împins acea apreciere un pas mai departe, publicând fotografii cu copii goi, şi încă mai departe, afişându-le pe Internet. Iar noi am spus O.K., au dreptul la liberă exprimare.

Apoi, industria show-business-ului a spus: hai să facem show-uri TV şi filme care să promoveze îndepărtarea de Dumnezeu, violenţa şi sexul ilicit, să înregistrăm melodii care să încurajeze violurile, drogurile, crimele, sinuciderea şi temele satanice. Iar noi am spus că nu este decât entertainment – amuzament, nu are efecte adverse şi oricum nu o ia nimeni în serios, aşa ca totul a mers înainte.

Iar acum ne întrebăm speriaţi de ce copiii noştri nu au conştiinţa, de ce nu disting binele de rău, de ce nu îi deranjează să ucidă pe străini, pe colegii de clasă sau pe ei înşişi. Probabil că, dacă ne-am gândi mai mult, ne-am da seama de ce.

Cred că totul se reduce la faptul că ceea ce vei semăna, aceea vei şi culege.

Noi Îi spunem lui Dumnezeu: Dragă Doamne, de ce nu ai salvat-o pe acea fetiţa ucisă în clasă? Iar Dumnezeu răspunde: Dragul meu, Eu am fost alungat din şcoli, nu puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi acolo, când voi mi-aţi spus să plec din şcoli?

E ciudat cum oamenii Îl dispreţuiesc pe Dumnezeu, şi apoi se întreabă cu naivitate de ce totul merge tot mai prost. Este ciudat cum de credem tot ceea ce scriu ziarele, dar noi ne îndoim de ceea ce spune Biblia.

E ciudat cum de toţi oamenii vor sa meargă în ceruri, deşi nu cred, nu gândesc, şi nu spun sau nu fac nimic din ceea ce scrie în Biblie.

Este ciudat cum de unii pot spune: da, eu cred în Dumnezeu şi de fapt să îl urmează pe Satana, care, se ştie că, la rândul lui, crede şi el în Dumnezeu…

E ciudat cum ne repezim să judecam, dar nu ne place să fim judecaţi. E ciudat cum de se pot trimite mii de glume prin e-mail şi ele se răspândesc precum focul sălbatic, dar când începi să trimiţi mesaje privindu-L pe Dumnezeu, oamenii se gândesc de doua ori înainte de a le trimite şi altora.

E ciudat cum de tot ceea ce este vulgar, crud şi obscen trece liber prin cyberspaţiu, dar orice discuţie publică despre Dumnezeu este împiedicată la şcoală şi la locul de muncă.

Este, în sfârşit, ciudat cum poate fi cineva atât de înflăcărat de dragoste pentru Hristos fiind în acelaşi timp un creştin invizibil în timpul săptămânii.”

Să aveţi o zi bună!

 


11 comentarii la „Si noi am spus OK !

 1. Draga mea, asta e un spam ca oricare altul, doar ca abordeaza un subiect sensibil pentru multa lume. Eu personal, l-as arunca dupa primele doua randuri, nu-ti bate capul de amenintarea voalata de la sfarsit 🙂

  • Daca omul a facut efortul sa-mi scrie ,sau sa dea un copy paste cu specificare “site”…nu am dat inapoi .
   La cate spamuri sunt ,mai merge unul .
   Am rectificat partea de sfarsit 😉 .

 2. Interesant mod de a pune problema. Cum spun inaintasii nostri, nimic nou sub soare, toate cate au fost vor mai fi, desertaciunea desertaciunilor, spune Ecleseastul (cuvantatorul). De cand e omul, vrea sa fie “independent” dar uita ca fara Creatorul Sau nu poate face nimic. Aceste probleme, lepadarea omului de Dumnezeu exista, sunt reale, dar cu toate astea nu luam nici o masura, de ce oare? Sa se cerceteze omul pe sine, apoi sa-si judece semenii si pe Dumnezeu!

 3. trebuie sa fiu oarecum de acord cu @Angela Tocila la acest articol.
  tot ce spune mai sus este pur adevar dar sa ne lasam dusi de nas de aceste cuvinte. in general astfel de discutii chiar daca arata un video sau mai stiu eu ce dovezi sunt regizate. intrebarile sunt stiute dinainte. restul e doar actorie.
  sunt curios de la cine ai primit acest mesaj si din ce secta face parte persoana respectiva.
  cu astfel de texte care graiesc adevaruri incomode se pot atrage foarte usor adepti. ce se intampla dupa… nimeni nu vrea sa vorbeasca.
  din cate vezi in text se face referire doar la america care stim care e situatia acolo acum.
  acest text a fost compus de oamenii care au cunostinte vaste in domeniul manipularii maselor.

  nu zic sa nu credeti ce spune mai sus sau ca sunt minciuni, doar sa fiti atenti.
  fiecare intelege ceea ce vrea din textul de mai sus… (asta stim cu totii, sau vrem sa credem) dar se merge pe sistemul de turma.

  gandestete Mika daca nu specificai in articol ca e din alta si ca l-ai scris tu si apoi spuneai ca faci parte din nu stiu ce secta. iti garantez ca cel putin 15% din cititorii tai iti cereau mai multe info. alti 10% din cei care te-au contactat publicau sau trimiteau mesajul mai departe. in final 10% din cei care au trimis mesajul aderau la secta ta.
  calculele le faci tu.
  :d

 4. Are dreptate Angela, asta e un subiect mereu sensibil, si e normal sa-si arondeze adepti sau sa-si atraga critici 🙂 Eu personal nu subscriu spuselor de mai sus, din text, dar e opinia mea si mi-o asum 🙂

 5. Sint surprinsa citi credinciosi exista in ultimu timp .Daca tot exista credinta as avea ,citva intrebari; stiinta, de ce demonstreaza altceva ??si ;Unde este Isus cind se serbeaza pastele la catolici, invie pe 25 martie iar la ortodocsi se serbeaza pe 5 mai???????si mai sint destule intrebari la care nu gasesc raspuns. Nu sint ateista, dar …..:

Lasă un răspuns