Bine-cunoscutul zgomot laringian “hic”, adica sughitul, consta intr-o inspiratie brusca terminata subit, ca si cum ar fi impiedicata de ceva. Se poate repeta cu frecventa variata si poate avea intensitati variate. Uneori sughitul este de-abia perceptibil, alteori poate fi insotit de tulburari respiratorii, tulburari de inghitit, regurgitatii, cianoza, insomnii, neliniste.
Cauzele sughitului si tratamente :aici.

De ce m-am apucat sa scriu despre acest subiect?

 

 

Am vazut un videoclip pe you-tube :

Acesta ,mi-a amintit de o poveste a mamei mele si anume ca atunci cand era copil bunicul ei (strabunicu meu) se juca impreuna cu fratii lui si alti copii ascunselea .Pe fratele mai mic al lui strabunicu l-a apucat sughitul in momentul in care se ascundea.Toti au inceput sa rada si la un moment dat s-a facut liniste,pentru ca trebuiau gasiti toti copii .Fratele strabunicului nu s-a mai auzit sughitand ,asa ca nu stia lumea unde sa-l gasesca ,dar dupa cautari ,l-au gasit dupa soba .Nu mai misca …nu mai respira ,murise .

Cauza mortii : sughitul !

Este o poveste trista pentru cei ce o traiesc ,insa pentru mine intotdeauna a fost ceva funny acest sughit cu toate ca mama ma certa tot timpul sa beau apa ,sa-mi tin respiratia ,ma speria …sau mai stiu eu ce ,numai ca sa mi se opreasca .

Aseara fiind o seara de weekend ,in care ne-am strans la distractie si voie buna,fratelo a inceput sa sughite de nu se mai oprea.Noi toti am inceput sa radem ,in timp ce eu deja pregatisem o punga si i-am aratat videoclipul.A inteles ca e posibil sa o inghite,asa ca subit s-a oprit din sughit . 😀