Test de personalitate!

Pe unul dintre site-urile de socializare pe care mai umblu eu din cand in cand, am primit un test foarte interesant! Daca aveti timp si rabdare, de exemplu intr-o mica pauza pe care o faceti si va relaxati, il recomand sa-l faceti ,veti ramane surprinsi.

Testul  este o adaptare a celui mai popular test de pesonalitate din lume: MBTI – Myers-Briggs Type Indicator. Acest tip de test mai poarta denumirea si de Test de personalitate Jung – dupa psihologul care a creat cele 16 tipologii de personalitate: elvetianul Carl Gustav Jung, fondatorul psihologiei analitice.
Potrivit teoriei Tipurilor Psihologice apartinand lui Jung, cu totii suntem impartiti in tipuri fundamentale, iar capacitatea fiecaruia de a procesa diferite informatii este limitata de tipul caruia ii apartinem. Pentru inceput, Jung a stabilit patru caracteristici sau predispozitii principale ale personalitatii:

• Dupa directia activitatii, avem Extravertit (E – Extraversion) si Introvertit (I – Introversion).
• Potrivit modului de asimitare a informatiei, avem Senzorial (S – Sensing) si Intuitiv (N – Intuition).
• In functie de procesul utilizat in luarea deciziilor avem Reflexiv (T – Thinking) si Afectiv (F – Feeling).
• Dupa metoda de procesare a informatiei primite avem Judecativ (J – Judging) si Perceptiv (P – Perceiving).

Aceste caracteristici se regasesc la fiecare dintre noi, insa in procente diferite. In functie de combinatia acestor predispozitii, Jung a stabilit 16 tipuri psihologice diferite.

Dati clik pe link-ul urmator si aflati cum sunteti de fapt. http://www.la-psiholog.ro/teste.php?id=51

Eu m-am regasit …sunteti curiosi ce mi-a spus mie???

Ce v-a iesit voua?

16 comentarii la „Test de personalitate!

  1. Raspunsul ce l-am primit….
    ENTJ – Extravertit, intuitiv, reflexiv, judecativ – (profesie general de armata)
    • Atitudinea extrovertita se refera la faptul ca ENTJ este deseori motivat de interactiunea cu oamenii. De obicei are un cerc larg de cunostinte si se simt incarcati de energie in cadrul intalnirilor sociale – situatii in care introvertitii pierd energie.
    Intuitiv si nu senzorial: tipul ENTJ are o gandire mai mult abstracta decat concreta. Isi concentreaza atentia pe imaginea de ansamblu mai degraba decat pe detalii, pe viitoare posibilitati decat pe realitatea imediata.
    Reflexiv fata de afectiv: pentru ENTJ argumentele obiective sunt mai valoroase decat preferintele personale. Atunci cand ia o decizie de obicei acorda mai multa atentie logicii decat consideratiilor sociale.
    Judecativ in loc de perceptiv: de obicei ENTJ isi planifica activitatile si ia decizii din timp. Faptul ca stiu dinainte ce urmeaza le confera un sentiment de control a situatiei.

    Aproximativ 5% din populatie este tipul ENTJ. Acestia sunt motivati de necesitatea de a fi conducatori. Au tendinta de a ocupa pozitii cu responsabilitate si le place sa fie lideri, aceasta tendinta putand fi observata inca din copilarie. ENTJ observa ineficienta si conceptualizeaza noi solutii, dezvolta cu placere planuri pe termen lung, necesare pentru a-si duce la indeplinire viziunea. Exceleaza la capitolul gandire logica, reactii rapide si comunicare verbala. Aceste persoane au un simt al ordinii dezvoltat si isi doresc sa organizeze oamenii si procesele din jurul lor in mod logic. Sunt adesea motivati de succesul in cariera si muncesc din greu cu placere. De obicei sunt ambitiosi si interesati in castigarea influentei si a puterii. ENTJ este concentrat pe rezultate si vrea sa fie productiv, competent si influent.

    Tipurile ENTJ risca sa traga concluzii pripite in graba de a termina lucrurile. Este necesar sa li se aminteasca sa asculte si alte puncte devedere. Fiind niste realisti, tipurile ENTJ au tendinta de a ignora propriile sentimente si pe ale celor din jur. In dorinta de a reusi si fiind permanent atenti la modul in care deciziile le afecteaza scopul, aceste persoane folosesc argumente excesive atunci cand ceva le sta in cale. Conversatiile marunte le par frivole atunci cand urmaresc obiective marete. Acest lucru, si rezistenta la conventiile sociale specifica tipului intuitiv afectiv, ii poate face sa se simta jigniti.

    Atunci cand simt ca pierd controlul, persoanele de tip ENTJ simt o nevoie tot mai mare de implinire. Daca stresul continua, necesitatea lor de a fi stapani pe situatie degenereaza intr-un comportament compulsiv ce pune stapanire pe acestea. Daca se simt neajutorate si neincrezatoare, recurg la indeplinirea unor sarcini marunte, repetitive (curatenie, numarare, etc.), intr-un efort de a evita sentimentul de esec. In mod ironic, tocmai aceste sarcini marunte le impiedica pe aceste persoane sa-si indeplineasca nevoia de imbunatatire si implinire.

    Urmatoarea lista reprezinta exemple de cariere si tipuri de locuri de munca pe care acest tip de personalitate de obicei le imbratiseaza. Cerintele acestor joburi sunt similare tendintelor acestui tip de personalitate. Nu uita ca aceasta lista nu cuprinde toate carierele posibile care se potrivesc acestui tip si, foarte important, se intampla frecvent ca oamenii sa indeplineasca functii care nu se potrivesc cu tipul lor de personalitate si totusi sa aiba succes in cariera.
    • Programator; avocat; administrator; inginer chimist; manager de vanzari; consultant logistic; dezvoltator de afaceri; manager de personal; bancher; inginer de mediu; bioinginer; consultant de afaceri; consultant financiar. “

  2. Acesta ar fi raspunsul la cele… multe intrebari :))) Culmea!!!! La mine nu scrie programator. :))

    Interpretare:
    ENFJ – Extravertit, intuitiv, afectiv, judecativ – (profesie pedagog)

    • Atitudinea extrovertita se refera la faptul ca ENFJ este deseori motivat de interactiunea cu oamenii. De obicei are un cerc larg de cunostinte si se simt incarcati de energie in cadrul intalnirilor sociale – situatii in care introvertitii pierd energie.
    • Intuitiv si nu senzorial: tipul ENFJ are o gandire mai mult abstracta decat concreta. Isi concentreaza atentia pe imaginea de ansamblu mai degraba decat pe detalii, pe viitoare posibilitati decat pe realitatea imediata.
    • Afectiv fata de reflexiv: pentru ENFJ preferintele personale sunt mai valoroase decat argumentele obiective. Atunci cand ia o decizie de obicei acorda mai multa atentie consideratiilor sociale decat logicii.
    • Judecativ in loc de perceptiv: de obicei ENFJ isi planifica activitatile si ia decizii din timp. Faptul ca stiu dinainte ce urmeaza le confera un sentiment de control a situatiei.

    Aproximativ 5% din populatie este ENFJ. Acestia sunt lideri exceptionali si incearca sa-i ajute si orienteze pe ceilalti, impunandu-si viziunea despre ceea ce ei considera ca este cel mai bine pentru umanitate. Deseori acest tip beneficiaza de puterea de convingere si de carisma necesare unui lider de succes. ENFJ priveste imaginea de ansamblu si se vede ca fiind benefactorul intregii rase umane. Are capacitatea de a observa potentialul in oameni si din acest motiv li se atribuie rolul de pedagog. Caracteristicile sale sunt facilitatea de a comunica, optimismul, altruismul, nevoia de armonie. Cu toate acestea, tipul prezinta si cateva dezavantaje: tendinta de a fi hiperprotector si de a controla totul, evitarea conflictelor, neglijarea propriei persoane.

    Cateodata viziunea optimista asupra relatiilor sociale reprezinta o povara pentru tipul ENFJ. Atunci cand un conflict extern afecteaza grupul, de obicei tipul ENFJ isi asuma responsabilitatea. Capacitatea de empatie se transforma in datorie. Daca se identifica prea mult cu problemele celorlalti, tipul ENFJ poate uita de propriile interese. Si idealismul devine o problema, atunci cand presupunerile sale nu sunt realiste. Fanteziile se transforma rareori in realitate si chiar si cel mai carismatic lider poate intampina rezistenta.

    La fel ca toate persoanele de tip intuitiv si afectiv, tipul ENFJ se disociaza de situatiile stresante, pentru a pastra sentimentul de unitate si securitate. Tipul ENFJ reprima partile neplacute ale vietii, numai pentru ca acestea sa se intoarca intr-o forma mai intensificata si sa “explodeze” din locul in care au fost acunse. Aceste “explozii” se pot manifestaca acte de furie, izbucniri bruste sau explozii emotionale. La tipul ENFJ, stresul acumulat se poate manifesta prin simptome fizice, aparute pe neasteptate.

    Urmatoarea lista reprezinta exemple de cariere si tipuri de locuri de munca pe care acest tip de personalitate de obicei le imbratiseaza. Cerintele acestor joburi sunt similare tendintelor acestui tip de personalitate. Nu uita ca aceasta lista nu cuprinde toate carierele posibile care se potrivesc acestui tip si, foarte important, se intampla frecvent ca oamenii sa indeplineasca functii care nu se potrivesc cu tipul lor de personalitate si totusi sa aiba succes in cariera.

    • Om de divertisment; artist; crainic de stiri; jurnalist; bibliotecar; politician; psiholog; consilier in orientare profesionala; agent de turism; lucrator social; interpret / translator; terapeut; manager de vanzari; administrator.

  3. In primul rand vreau sa ca testul a fost foarte lung. iata rezultatul:

    Interpretare:
    ENFP – Extravertit, intuitiv, afectiv, perceptiv – (profesie jurnalist)

    • Atitudinea extrovertita se refera la faptul ca ENFP este deseori motivat de interactiunea cu oamenii. De obicei are un cerc larg de cunostinte si se simt incarcati de energie in cadrul intalnirilor sociale – situatii in care introvertitii pierd energie.
    • Intuitiv si nu senzorial: tipul ENFP are o gandire mai mult abstracta decat concreta. Isi concentreaza atentia pe imaginea de ansamblu mai degraba decat pe detalii, pe viitoare posibilitati decat pe realitatea imediata.
    • Afectiv fata de reflexiv: pentru ENFP preferintele personale sunt mai valoroase decat argumentele obiective. Atunci cand ia o decizie de obicei acorda mai multa atentie consideratiilor sociale decat logicii.
    • Perceptiv in loc de judecativ: de obicei ENFP se abtine sa emita o opinie si amana deciziile importante, preferand sa aiba la indemana mai multe optiuni, in cazul in care se schimba imprejurarile.

    Aproximativ 5% din populatie este tipul ENFP. Acestia iubesc noutatea si surprizele, traiesc cu intensitate si viata este pentru ei o drama incitanta, plina de posibilitati, fie ele bune sau mai putin bune. Sunt buni in vanzari, publicitate, politica si actorie.
    Tipul ENFP incearca tot timpul sa fie autentic, mai ales prin comunicarea non-verbala. Este constient de eforturile sale de a fi spontan si original, considerandu-le in acelasi timp insuficiente. Energice si expresive, aceste persoane iubesc sa-i ajute pe altii si sa-si exploreze potentialul creativ. Adesea cauta intensitatea emotionala si experientele profunde. Se plictisesc repede de detalii si repetitie, si cauta o evadare din cotidian. Pentru ENFP cautarea fericirii este idealul suprem in viata si libertatea personala are o importanta deosebita.

    Tipul ENFP are tendinta de a prelungi prea mult angajamentele materiale si emotionale. Situatia materiala este deseori complicata de tendinta de a amana lucrurile si de a omite detaliile. Aceste persoane trec la noi aventuri fara a le incheia pe cele precedente. Atunci cand dorinta de a-i ajuta pe altii produce conflicte, personalitatea lor incantatoare arata semne de iritabilitate si hipersensibilitate. In perioadele de stres, tipul ENFP se simte instrainat si recurge la tot felul de viclesuguri pentru a-si masca sentimentele.

    Tipurile ENFP gasesc intelesuri simbolice in spatele detaliilor, iar aceste intelesuri sunt interpretate ca fiind de rau augur, atunci cand se afla sub influenta stresului. In momentul in care simt ca libertatea lor este amenintata, tipurile ENFP nu se mai simt “in apele lor”, parca insasi esenta fiintei lor le-ar fi fost rapita. In aceasta stare aceste persoane se simt ca niste impostori. Daca stresul continua sa se intensifice, acestia ii pot invinui pe altii de rea vointa si invidie, pentru a-si explica propriile temeri.

    Urmatoarea lista reprezinta exemple de cariere si tipuri de locuri de munca pe care acest tip de personalitate de obicei le imbratiseaza. Cerintele acestor joburi sunt similare tendintelor acestui tip de personalitate. Nu uita ca aceasta lista nu cuprinde toate carierele posibile care se potrivesc acestui tip si, foarte important, se intampla frecvent ca oamenii sa indeplineasca functii care nu se potrivesc cu tipul lor de personalitate si totusi sa aiba succes in cariera.

    • Logoped; in cadrul resurselor umane; functionar insarcinat cu sondarea opiniei publice; cleric; jurnalist; crainic de stiri; consilier in orientare profesionala; actor; agent de vanzari; muzician / compozitor; artist; programator; politician; in publicitate; nutritionist; terapeut; director artistic.

    • Stiu ca a fost lung si ma asteptam ca foarte putina lume sa-l faca ,insa am vazut si pe facebook ca a fost share-uit linkul direct catre acea pagina a testului:D
      Ma uitam la meseriile ce ti se potrivesc ,mi-a sarit in ochi “politician”….ce mai stai ? :))))
      Observ ca si la tine s-a potrivit bine descrierea!

  4. da… asta ma uitam si eu. la tine mi-a palcut faza cu general de armata.
    cred ca de acum toate fumeile pe care o sa le intalnesc o sa le pun sa faca acest test inainte de a face….:D si altceva

  5. ESFJ – Extravertit, senzorial, afectiv, judecativ – (profesie vanzator, prestator de servicii)

    • Atitudinea extrovertita se refera la faptul ca ESFJ este deseori motivat de interactiunea cu oamenii. De obicei are un cerc larg de cunostinte si se simt incarcati de energie in cadrul intalnirilor sociale – situatii in care introvertitii pierd energie.
    • Senzorial si nu intuitiv: tipul ESFJ are o gandire mai mult concreta decat abstracta. Isi concentreaza atentia pe detalii decat pe imaginea de ansamblu, pe realitatea imediata decat pe viitoare posibilitati.
    • Afectiv fata de reflexiv: pentru ESFJ preferintele personale sunt mai valoroase decat argumentele obiective. Atunci cand ia o decizie de obicei acorda mai multa atentie consideratiilor sociale decat logicii.
    • Judecativ in loc de perceptiv: de obicei ESFJ isi planifica activitatile si ia decizii din timp. Faptul ca stiu dinainte ce urmeaza le confera un sentiment de control a situatiei.

    Aproximativ 13% din populatie este tipul ESFJ. Acestia sunt cele mai sociabile tipuri de personalitate, sunt gazde exceptionale si exceleaza in locurile de munca ce implica contactul cu oamenii. ESFJ are tendinta de a idealiza persoanele pe care le admira si armonia este un element esential in viata lor: adora institutiile traditionale cum ar fi casnicia, scoala, biserica; promoveaza relatiile armonioase in tot ceea ce fac; sunt gazde admirabile; sunt preocupati de bunastarea celor din jur. Le place rutina si pastreaza un program regulat, care le permite sa fie ordonati si productivi.

    Unele dintre aceste persoane pot fi foarte atrase de obtinerea unui statut social de succes si multe tipuri ESFJ se casatoresc guvernate de aceasta dorinta, incurajandu-si partenerul sa devina tot mai prosper. Alte persoane se regasesc mai degraba printre cei saraci si nevoiasi. In ambele cazuri insa, capacitatea de a se dedica indeplinirii nevoilor celorlalti poate fi trecuta usor cu vederea, ceea ce ii face sa se simta neglijati si neapreciati. Aceste sentimentele de negative ii pot rusina, ceea ce ii face sa-si nege sentimentele.

    Daca stresul continua, tipul ESFJ se va simti descurajat si deprimat. Amintirile ii sunt umbrite si se dezvolta sentimente de autoinvinovatire in legatura cu experientele trecute. Daca este coplesit de stres, va deveni plangacios, ipohondru, usor paranoic si melancolic. Se va simti parasit, dupa tot ce a facut el pentru ceilalti. Aceasta stare il imobilizeaza, astfel incat nu este in stare sa-si indeplineasca obligatiile sau sa mai fie atent cu ceilalti.

    Urmatoarea lista reprezinta exemple de cariere si tipuri de locuri de munca pe care acest tip de personalitate de obicei le imbratiseaza. Cerintele acestor joburi sunt similare tendintelor acestui tip de personalitate. Nu uita ca aceasta lista nu cuprinde toate carierele posibile care se potrivesc acestui tip si, foarte important, se intampla frecvent ca oamenii sa indeplineasca functii care nu se potrivesc cu tipul lor de personalitate si totusi sa aiba succes in cariera.

    • Asistenta medicala; asistent social; insotitor de zbor; antrenor de sport; asistent medical; manager; asistent social; preot; invatator; consilier; agent de asigurari; terapeut; voluntar profesional.

  6. Sunt prea multe de alba neagra, da sau nu , mijloc nu exista şi respectiv dacă nu bifezi 1 aliniat nu îţi iese testul .
    În psihologie nu este numai da aau nu, de asta este interpretabilă.
    vrei probabi să vezi ce a ieşit la mine! Cu bifările de azi,nedormit de ieri,la ora 15, fără alcool, ne futut de 2 zile, tocmai am mîncat zdravăn şi am desfăcut berea cu privelişte spre Adriatică şi nişte perechi de sîni la bronzat pe terasă :
    “Interpretare:
    ESTP – Extravertit, senzorial, reflexiv, perceptiv – (initiator, diplomat, negociator)

    • Atitudinea extrovertita se refera la faptul ca ESTP este deseori motivat de interactiunea cu oamenii. De obicei are un cerc larg de cunostinte si se simt incarcati de energie in cadrul intalnirilor sociale – situatii in care introvertitii pierd energie.
    • Senzorial si nu intuitiv: tipul ESTP are o gandire mai mult concreta decat abstracta. Isi concentreaza atentia pe detalii decat pe imaginea de ansamblu, pe realitatea imediata decat pe viitoare posibilitati.
    • Reflexiv fata de afectiv: pentru ESTP argumentele obiective sunt mai valoroase decat preferintele personale. Atunci cand ia o decizie de obicei acorda mai multa atentie logicii decat consideratiilor sociale.
    • Perceptiv in loc de judecativ: de obicei ESTP se abtine sa emita o opinie si amana deciziile importante, preferand sa aiba la indemana mai multe optiuni, in cazul in care se schimba imprejurarile.

    Aproximativ 13% din populatie este tipul ESTP. Acestia sunt foarte buni initiatori si antreprenori, sunt persoane sofisticate, orientate spre actiune. Ca parteneri sunt incantatori si incitanti. Aptitudinea de a actiona cu rapiditate si eficienta ii face pe ESTP sa fie buni in situatii de urgenta, in a-si aplica gandirea logica in situatii care necesita actiunea imediata. Obiectivele pe termen lung nu sunt atractive, acestia cautand rezultatele palpabile, rapide. Mediul inconjurator reprezinta o sursa de aventuri si ESTP isi testeaza deseori abilitatile fizice in situatii riscante. Energice si amuzante, aceste persoane sunt deseori sufletul petrecerii.

    Impinse de entuziasm, persoanele de tip ESTP deseori nu isi dau seama de consecintele pe termen lung ale actiunilor lor. Din acest motiv se cearta cu prietenii, colegii sau sefii. Mintea agera si aptitudinea de a improviza nu compenseaza intotdeauna dezavantajele planurilor pe termen scurt. Daca nu sunt impresionati, ceilalti le pot considera pe aceste persoane insensibile. Cei pe care tipologiile ESTP isi varsa furia sunt cu adevarat nenorociti. Daca nu pot sa actioneze liber si impulsiv, aceste tipuri de personalitate incalca regulile stabilite de altii, in incercarea de a-si recastiga entuziasmul.

    Daca este in continuare ingradit, tipul ESTP devine tot mai stresat si se simte mort pentru lume. Primul impuls este sa se razbune batandu-si joc de valorile celorlalti. Astfel devin tot mai antisociali si sfidatori. La fel ca toti senzorialii perceptivi, in conditii de stres, aceste persoane se razbuna desfacand barierele libertatii prin castigarea increderii si cooperarea cu ceilalti.

    Urmatoarea lista reprezinta exemple de cariere si tipuri de locuri de munca pe care acest tip de personalitate de obicei le imbratiseaza. Cerintele acestor joburi sunt similare tendintelor acestui tip de personalitate. Nu uita ca aceasta lista nu cuprinde toate carierele posibile care se potrivesc acestui tip si, foarte important, se intampla frecvent ca oamenii sa indeplineasca functii care nu se potrivesc cu tipul lor de personalitate si totusi sa aiba succes in cariera.

    • Agent imobiliar; bucatar sef; dezvoltator imobiliar; pompier; initiator; reporter de stiri; agent de bursa; pilot; agent de asigurari; consultant in management; inginer electrician; mecanic de avioane; medic de urgente; insotitor de zbor. ”

    Nu l-am citit .

  7. Si te plangi? De 2 ne f…,dar eu ce sa mai zic ca Ovidel imi e plecat tot pe la Bucuresti cu saptamanile??
    Interesant ce-ti mai spune si tie testul asta :D.
    O chestie m-a facut sa zambesc: ” Primul impuls este sa se razbune batandu-si joc de valorile celorlalti”.

Lasă un răspuns