Trasarea si inceperea zidariei la mansarda!

Am turnat placa dupa cum ati vazut in articolul anterior din acesta categorie, asa ca ne-am dus pentru trasarea zidariei. Exact cum am facut si la parter cu ata de trasat, ruleta si planul in mana, ne-am urcat pe placa si am inceput trasarea. Nu uitati ca intotdeauna sa dari un colt in vinclu si apoi sa incepeti trasarea celorlalte ziduri. Regula de baza pentru trasarea colturilor la 90 de grade  este exact cu teorema Pitagora. Pe o latura masori 60 cm, pe cealalta 80 cm, iar ipotenuza trebuie sa-ti dea 1 m.  Sambata trecuta ( 10.11.2012) am prins o vreme cetoasa si rece,  insa nu ne-a impiedicat sa mai si muncim un pic .

Luni 12.11.2012, baietii au decofrat si s-au apucat de zidaria de la mansarda si s-au miscat destul de repede. Tinand cont ca cei cu comanda la fier s-au cam lungit un pic, am lasat executarea stalpilor o data cu a centurilor si buiandrugilor de la mansarda…Cum in timpul saptamanii ajung doar noaptea, pentru ca ziua (lumina ei )e tare scurta, va arat cateva poze si seara.

La aer pe terasa de la mansarda 😀 .

 

Sambata 17.12.2012,  am reusit si noi de dimineata sa mergem pe acolo,  sa vedem ce au facut baietii, sa verificam inaltimi, pante la centurile ce vor fi turnate,  goluri lasate in zidarie …si ” o mica lauda” ca sa zic asa, la tatal meu . Asta pentru ca m-au intrebat persoane, daca Coco apare pe acolo, ete ca apare …

 

 

 

Sper ca pana vineri sa ajung pe acolo pe zi sa mai fac unele poze la diverse detalii de prindere a armaturilor…pozitionari, etc . Vineri turnam centurile si grinzile de la mansarda, iar sambata vom merge sa trasam sarpanta.

PS: ma gandeam zilele trecute ca ne-am miscat destul de bine intr-o luna jumate, tinand cont ca ne-am apucat de casa, de la nivelul terenului in sus( fara fundatie), pe data de 1.10.2012.

Sa auzim de bine!


 

10 comentarii la „Trasarea si inceperea zidariei la mansarda!

  • Multumesc.
   Chiar aseara am avut o discutie despre ..timpul de executie a unei case. Intr-o luna jumate, zic ca ne-am miscat nu bine, ci foarte bine . Am avut noroc si de o vreme buna. Mai am nevoie de 2 saptamani tot asa bune ca sa o acopar si apoi ma mai linistesc si eu pana in primavara cand ma apuc de interioare.

 1. – Am vaga memorie că despre triunghiul de aur am mai vorbit în trecut(triunghiul dreptunghic cu catete de 3 şi 4 iar ipotenuza de 5 …. unităţi), bineînţeles că-i trebuie verificare a diagonalelor pătratului respectiv a diagonalelor, în ideea că nu este necesar un topometrist cu teodolit şi alte scule pentru a trasa , doar de un ghem de sfoară şi o ruletă- iar pentru verticale , un fir cu …. plumb , …. de la pescari !
  – Cu grinzile alea 4 în consolă, trebuia să explicitezi la ce folosesc , pentru …. alţii în text, respectiv de ce încă ai sprijiniri la …. tăti di pi acolo (nu cum au făcut …alţii şi-au intrat în căcat …după!).
  – Orict de în noapte ar fi fost făcute pozele, tot se vedeau meclele voastre obosite(mai ales ale lui Ovi ).
  -O să văd cum aţi rezolvat execuţia nişelor pentru grinzi-cosoroabe la/din centurile mansardei şi sper că le-aţi gîndit …slab armate.
  – Nu comentez viteza de execuţie, întrucît e …. normală, ar fi fost puţin mai bine dacă aţi fi început puţin mai devreme , aţi fi închis şi făcut interioarele în “ferestrele de căldură” care vor fi în iarnă, dar asta e !
  – Un …strop de udeală suplimentară a plăcii …. ştii că e …. necesară , …14 zile!
  -Bunicuţu a găsit ceva de comentat la ginere , comparativ cu “minunile” de la casa lu fecioraşu ?(presupunînd prin absurd că io aş fi fost în aceeaşi situaţie , îl dezmoşteneam pe …. împărat)
  – Cam atît, mă duc să mă ….bărbieresc, pentru mine şi alte persoane care ….. mă …folosesc.

  • Da , am mai discutat si cu tine treaba cu colturile la o casa.
   Grinzile alea 4 sunt pentru a-mi sprijini acoperisul . Se vor monta niste popi pe care se vine cu o cosoroaba, am gandit asa proiectul deoarece la acel bobindou am lasat in consola 80 cm capriorii, insa pe zona cu acele grinzi distanta imi ajunge pana la 1.8 m ( imi acopera si scarile de la intrare…). Ca sa nu am niste capriori cat casa de mari, ca sectiune ma refer, am prevazut acesta solutie. In prima faza aveam niste stalpi, daca iti mai amintesti , cu fundatie,deja turnati,dar la care am renuntat. Oricum distanta dintre acei stalpi era mare(6 m si in loc de cocoroaba aia de 15×20 cm mi-ar fi trebuit ditamai grinda). Scapand de acei stalpi prevazuti in prima faza, mi-am eliberat zona de trafic din fata casei.
   Acei popi care vor fi prinsi de grinzi, vor fi si ei scluptati ca si capetele capriorilor in consola ce se vad.
   Sprijinirile inca exista pentru ca ne-am apucat de lucru la mansarda ” inainte de termen”, adicatelea nu am lasat placa 28 de zile cand betonul ajunge la rezistenta optima. Din acest motiv si pentru ca am incarcat placa cu paletii de caramida necesari pentru executia zidurilor de la mansarda, am lasat placa inca popita. ( placa este in permamenta umeda, nu am fisuri. Se pare ca vremea tine cu mine! )
   Stii foarte bine ca nu am putut sa ne apucam mai devreme, pentru ca bancile ne-au taraganat cu creditele, de ne-a venit noua acru , nu alta.
   Daca inainte spuneam ca nu pot sa dorm noaptea mai mult de 4-5 ore si adormeam numai dupa orele 1-2 noaptea cu trezire la ora 6 , acum ne-a ajuns oboseala din urma si nu numai . Avem un volum mare de lucrari la job-uri, plus ca ne ocupam si de casa ( alergatura , comenzi, materiale, verificari …etc) . Ovi este cel mai solicitat, fiind constructorul, deci e normal sa se si vada oboseala pe fetele noastre.Ne vom reveni pe parcurs, mai ales ca acuma dormim de rupem paturile, odata cu gainile ( orele 22-23 max)

   Coco este foarte incantat de felul cum arata proiectul, casa, executia acesteia. A venit, a vazut, a pus intrebari multe despre ce va fi si cum va fi, a ramas placut surprins si abia asteapta sa o vada gata si locuita! De casa imparatului nu mai comenteaza, de multe ori si el ramane fara cuvinte si dezamagit…insa nu mai are chef de cearta, asa ca tace.
   Nu-l dezmosteneste ca nu are…averi , iar imparatul si-a facut casa cu socri, nu cu el.

   • -Am(ţi-am) scris despre popi,udări şi alte alea, în ideea că ar fi trebuit să le scrii în text, că din comoditate nu se citesc comentariile noastre(3) cu explicaţiuni reciproce, mai ales că poţi modifica prin adăugare …. paragrafe de …. upgardare .
    -Chestia cu închiderile şi lucrul la interioare, pe timpul iernii , în “ferestrele călduroase ” care sigur vor fi , datorate încălzirii globale, rămîne valabilă.
    Puteţi închide cu Ţ straturi de folie deschiderile ferestrelor şi …. lucra. Nu mai ştiu cum e cu racordul electric …. strict necesar pentru interioare ! Puteţi da …. şpriţul şi chiar prima mînă de tencuială, dacă sunteţi …. calificaţi , că minim 8 clase de ştiinţă aveţi …. fiecare pentru a fi zidari, dar sigur nu veţi face asta .Puteţi angaja cu ….camera , în “ferestre” cîte minim 3 gealaţi.
    -Am avut tăntălăi în şantiere(şi înainte de’89) care m-au luat cu textul că io’s inginer şi ei e meseriaşi iar io nu pot să le dau dispoziţii că nu ştiu …. meseria …aia,că eu îs numai cu pixu !. E logic(pentru tine) că a urmat proba de lucru şi …şomajul, pentru ei!?
    – Pentru interioare, să aibă grijă mare Ovi la execuţia glafurilor …. tari şi încastrarea diblurilor din lemn pentru fixarea tîmplăriei metalice sau lemnoase, pentu o bună … exploatare , fără cîrpeli ulterioare ! (ca să nu spună că nu-l …. apreciez , ….după)
    kiss

 2. Reprivind imaginile, aş mai avea de comentat, pentru viitor, pînă la …tencuirea exterioară, că e posibil ca vrăbiile, ciorile şi alte păsărele …. înaripate să aibă ură personală pe …polistirenul vostru şi să-l ciugulească. Puteţi proteja cu resturi de folie – cam inestetice şi …. fîlfîitoare, dar necesare- suprafeţele … albe, cu legare/lipire/ agăţare de cărămizi-zid.
  – Am cîştigat la unele timpuri mai îndepărtat-apropiate, bănuţi extra şi alte …recompense,cînd am refăcut izolaţia-protecţia firelor şi a ţevilor de la aerul condiţionat (de la split pînă la zid) mîncat de … păsări la viluţe şi societăţi, cu alpinism … utilitar. Apropo de asta , să gîndiţi de pe acum unde veţi monta AC, ca să fixaţi buloanele din zidărie(eventual consultaţi un montator de AC) şi să nu spargeţi ulterior protecţia termică exterioară. Iaca acuma cînd voi merge la vot, o să trebuiască să refac iar nişte chestii la scurgerea condensului, de la split la două apartamente din Iaşi, unul fiind la etajul 6- al …socrilor, ăla a lu domnişoara care găsea flori pe ….pervaz !
  alt kiss

 3. Multumesc, acest proiect a fost facut de arhitect dupa nevoile noastre( 2 adulti si un copil ), incadrarea pe teren ( 10/26m) tinand cont de CU si pozitia vecinilor si sa ne incadram in pretul de 48000€ cu tva inclus , bani obtinuti prin programul Prima Casa (si ultima) 2012 Curtea am vrut sa fie in spate nu la strada iar termenul de executie conform contractului cu constructorul este 4 luni la cheie predarea. O sa revin cu niste planuri.

Lasă un răspuns