Continuare a succesului din 1982, Tron, filmul îl are în vizor pe Sam Flynn, fiul de 27 de ani al protagonistului primei părţi, Kevin Flynn. Sam este obsedat să descopere misterul din spatele dispariţiei tatălui său şi ajunge să fie atras în aceeaşi lume a programelor neîndurătoare şi a jocurilor virtuale în care-ţi poţi pierde viaţa în orice clipă. Alături de prietena lui Kevin, tatăl şi fiul încep un voiaj fantastic în universul cibernetic spectaculos unde totul este posibil…
Tron 2.0 este o aventura tehnologica cu actiunea plasata in universul digital. Sam Flynn, fiul in varsta de 27 de ani al lui Kevin Flynn investigheaza disparitia tatalui sau pana in momentul in care se trezeste chiar el insusi captiv in lumea programelor virtuale populata de jocuri pe viata si pe moarte. In aceasta lume el il regaseste pe tatal sau, care a fost captiv timp de 25 de ani. Tatal si fiul pornesc intr-o noua aventura pe viata si pe moarte intr-un cyber univers controlat de un program care a evoluat, s-a autoupgradat si a devenit constient de sine statator si foarte periculos.
Tron uimeste din punct de vedere vizual. Uneori, costumatia, backgroundul iti distrag atentia de pe memory flash-back-urile prezentate de personaje, nu are cum sa fie altfel deoarece pentru 2011 toate acele elemente sunt inca o noutate. Deci sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, din punct de vedere vizual filmul merita nota 10. Mi s-a parut foarte simpatic chiar faptul ca au upgradat logo-ul de la Disney in nota cerintelor.
In ciuda ambalajului multicolor si plin de luminite si neoane trebuie sa aruncam o privire si asupra continutului… asta din pacate pentru film. Explicatii logice nu prea se merita sa cautam deoarece universul din Tron este constituit in totalitate din chipuri. Daca nu ne putem noi da seama poate vine regizorul cu niste explicatii ipotetice sa stim pe ce drum sa o luam.
Exista diferenta intre cele 2 lumi: lumea reala si lumea digitala, timpul in lumea digitala nu este definit. Oricum nu poti da o definitie ‘timpului’. Este mai mult o perceptie umana. Ceasul in lumea digitala, nu avea ca unitate de masura ‘secunda’, ci ‘ciclul’. Punctul 0 pentru un ciclu era deschiderea portalului iar inchiderea lui(portal) desemna sfarsitul ciclului. Titlul nu trebuie sa aiba neaparat legatura cu sinopsis-ul, dar probabil se numeste asa datorita filmului din 1982.
filmul e ok… dar pe mine spre final m-a cam plictisit. totusi merita sa-l vezi.
😀
L-am vazut si pe acesta ,de aia am si sicris recenzia ..
Eu il “imprumut” acum de pe net ! 😉
Da la sectiunea “Dále cinematografiei ,am mai multe filme bune recomandate acolo .