Am inceput sa scriu la un moment dat despre costurile unei case la rosu de la partea de proiectare pana la partea de placa +3,05m, ca acolo ramasesem.
Pentru ca deja am ajuns la partea de finisaje interioare, pot sa va arat mai departe costurile pentru acesta casa. ( pentru etapele anterioare accesati link-ul: https://mikaprojects.com/costurile-pentru-o-casa-la-rosu/
PLACA COTA + 3,05 m, CENTURI SI GRINZI
Pentru poze de la etapele lucrarilor cautati in arhiva la categoria Home – sweet home.
MANSARDA :
ACOPERIS- SARPANTA+INVELITOARE :
Acestea fiind spuse, sper ca cei curiosi sa-si fi facut o idee despre ce inseamna toate aceste lucrari la care se adauga manopera ( 5800 euro) in cazul in care casa nu va fi construita in regie proprie…. si tamplaria ( eu am primit-o,asa ca nu o bag la socoteala).
Tragand linie, am ajuns la 30639,64 EURO pentru o casa cu o suprafata totala desfasurata de 235 mp .
Spor la treaba sa aveti!
Pe viitor, poate revin cu lista costurilor pentru partea de finisaje interioare, curte, instalatii, etc.
O să mai ai costuri pînă vă mutaţi .
Cam …..cînd ,anul acesta ?
Ne pui şi un google earth ,ca să ştim unde avem cazare gen hostel , nu de alta dar aveţi curte mare pentru corturi !
Am avut si alte cheltuieli pe care nu le-am pus la acesta categorie, tin deja de interioare si dupa cum am spus, poate le voi posta…
O sa-ti dau pe mail si un printscreen din google earth!
Era programat ca la sfarsitul lui mai anul asta sa ne mutam, insa, cum intotdeauna sunt neprevazute, o sa mai intarziem cu mutarea. Oricum anul acesta se va intampla.
E un pret foarte rentabil pt o suprafata asa mare. Amprenta si planul minutios sunt conturul casei tale, ceea ce e inestimabil in bani.
Corect!
Cea mai mare satisfactie este ca acesta casa de la faza de proiect pana in momentul de fata este conceptia noastra, executia noastra. Pot spune ca sunt mandra, un copil am facut, o casa am facut de la zero si un pom am sadit!
Buna ziua! in primavara anului 2016 vreau sa incep si eu constructia unei casute undeva langa Bucuresti. Din ce am vazut in poze ati avut o echipa care si-a dar interesul pentru constructia dumneavoastra(lucrat foarte ingrijit si foarte bine cel putin din cate ma pricep eu). Nu stiu daca v-a mai fost pusa intrebarea si daca puteti raspunde dar ma intereseaza sa intru si eu in contact cu firma cu care ati colaborat pentru o discutie si o eventuala colaborare.
Casa a fost construita in regie proprie,pentru constructia la rosu am luat o echipa de meseriasi (chiar sunt). Sotul meu a lucrat cu aceasta echipa la mai multe case si fiind multumit de ei, am negociat si pentru casuta noastra.
Daca doriti va dau nr. de telefon si vedeti daca sunt de acord cu deplasatea lor la Bucuresti si ce oferta va fac.
0776755127-Tibi se numeste baiatul ce coordoneaza echipa si spuneti ca aveti nr de la Ovidiu Keresztes.
Sa fie intr-un ceas bun si spor la treaba.
Foarte util postul tau! Dl Tibi meseriasul construieste cumva si la Cluj?
Nu stiu daca construieste si la Cluj, insa gasesti nr lui de telefon si-l poti suna.Spune-i doar ca ai nr de tel de la Ovidiu si Mika.
Merci mult! Il voi suna.
Aaaaa, ca mi-am amintit, amprenta la sol a casei este de 109 mp si vroiam sa-ti spun ca fundatiile si acoperisul costa la fel, ca este o casa parter sau casa cu etaj/mansarda, asa ca acel calcul care l-ai facut tu de 130 eu/mp este de fapt de aproape 200 eu/mp in cazul in care placa peste parter este din beton armat la o casa doar cu parter.
Stiu ca e mai scump sa faci casa doar la parter si ca acoperisul costa mult deoarece lemnul e scump. Noi ne dorim o casuta mica (max 110util, 60amprenta) cu etaj, cubica si moderna si fara acoperis…placa, izolatie si tabla deasupra. Cred ca e si mai ieftin asa …ne dorim un design simplu si curat.
Avem emotii deoarece nu avem studii de specialitate…din ce am citit voi aveti …adica dupa planuri banuiesc ca esti arhitecta 😀
Dar ne-om descurca noi …eu sunt artist plastic si ma descurc si cu amenajarile. Poate ne-ajuta Dumnezeu sa o facem si pe asta.
As fi vrut eu sa fiu arhitecta, insa sunt doar o inginera cu imaginatie 😀 si asa a iesit din mana mea casuta ce ai vazut-o.
Voi stiti ce vreti, insa un acoperis tip terasa,o placa cu hidroizolatie si tabla te ajunge mai scump decat un acoperis. Pe noi placa de peste parter ne-a costat 4200 eu, iar acoperisul 5000 euro , tinand cont ca diferenta vine de la costul ridicat al tiglei ce l-am folosit cu 5 straturi de protectie si etc…La placa inchirierea popilor nu m-a costat nimic pentru ca i-am luat cu imprumutul de la firma fratelui meu.Daca te gandesti la csturile de inchiriere popi, betonul bagat in placa, fier, cofraje, folie , folie hidroizolata si tabla…ajungi mult mai scump…..dar ma repet, voi stiti ce vreti.
O casa in genul cum spui tu, cubica , e ca si cum ai sta la bloc, doar ca ai curte…ca de ex asta :
http://www.casa-construct.ro/wp-content/uploads/2013/11/kos1.jpg
Cat despre emotii, iti vor trece . In momentul in care ai proiectul cu autorizatia de construire, trebuie mers la ISC si declarat inceperea lucrarilor . Acolo in acea cerere, trebuie sa treci un diriginte de santier pe care-l vei plati sa se ocupe de fazele constructiei si sa verifice planurile cu ceea ce e in teren . Tot el face si cartea constructiei( prcese verbale la faze de lucrari etc)….Intru in detalii prea multe, insa ideea este ca acest diriginte de santier sa-l cauti tu, si sa nu accepti unul din partea constructorului( daca lucrezi cu firma si nu in regie proprie).
Riscuri sunt si daca contractezi o firma, pentru ca furtul de materiale se poate intampla si daca ai o echipa de mesteri si faci casa in regie proprie si daca ai o firma cu contract, care sa-ti faca casa.
Gandeste-te ca noi am fost zilnic la casuta sa vedem stadiul lucrarilor, am facut poze si am spus baietilor ceea ce nu ne convenea.( nu neaparat ca nu faceau bine, insa cum sotului meu i se spune d-l milimetru, iti dai seama ca a verificat toate colturile de zidarie sa vada daca sunt in vinclu, sa vedem daca golurile de usi si geam sunt corect sau decalate…etc)Pe langa asta faceam necesar de materiale in fiecare seara, cuie, benzina pentru generator, polistiren cand s-a ajuns la turnarea stalpilor si a centurlor, sarme, lemn….etc.
Eu recomand constructia in regie proprie celor care au habar despre constructii si/ sau celor care au un diriginte de santier bun.
Ei, lasa ca n-ar fi tarziu sa te-apuci de arhitectura ca te pricepi! Si apoi, inginer e mare lucru…sa ai o gandire practica si sa stii sa calculezi e mare lucru…
Eu vreau in regie proprie pentru ca e mult mai ieftin…daca economisesti vreo 10000€ nu-i putin. Si in plus avem un prieten bun care a construit mult la viata lui si l-as lua pe el diriginte de santier ca sigur face treaba buna. La matematica nu stau nici eu rau …sper sa ma descurc 😀
Ei, casa pe care mi-ai trimis-o tu e chiar ca un bloc…dar noua ne place mai mult ceva de genul asta:
pracownia-projekty.dom.pl/df_domo_01_ce.htm
Mereu mi-am dorit o casa cu o arhitectura moderna 😀
In ceea ce priveste acoperisul eu auzisem ca e invers…cel ascutit ar fi mai scump…oricum voi mai cerceta asta si impreuna cu alt prieten (care e arhitect si care ne va face proiectul) vom vedea cum hotaram pana la urma. Noroc cu prietenii astia ai nostri care se pricep la constructii ca altfel ne-ar fi fost frica sa ne bagam in asta.
Tu esti inginera in constructii? Tot tu ai calculat devizele?
Sunt inginer hidrotehnist, insa am dreptul sa fac si constructii civile, avand cursuri de specialitate. Eu si sotul meu am facut calculele estimative ale casei inainte sa ne apucam de constructie, si apoi in baza facturilor si a bonurilor, am aratat cheltuielile reale ce le-am avut cu casa si le-am postat si aici.
Un constructor bun nu este acelasi lucrui cu un diriginte de santier . Acel prieten de care spui are nevoie de diploma, stampila de diriginte de santier care le-a dobandit in urma unui examen. Daca el nu are aceste lucruri poate doar sa verifice lucrarile ca sa fiti voi linistiti.
Merci fain pentru detalii …vom cauta unul specializat. Credeam ca doar trebuie sa fi terminat facultatea de constructii. Socrul meu a terminat constructiile si acum este evaluator de imobile …dar stampila de diriginte n-are 😀 .Vom angaja unul cum trebuie…
E foarte bine ca ati putut sa va faceti singuri calculele…
Merci mult pentru toate detaliile si mai revin daca am intrebari …daca tot esti asa draguta si imi raspunzi la ele. Intre timp astept si upgrade-urile 😀
Spor in toate sa aveti!
Cu placere, spor si voua la idei :).
Ce mai faceti? Toate bune la voi? In ce stadiu mai sunteti cu casa? Inca mai asteptam upgrade-uri cu finisajele 😀
Buna, numai ce am revenit din concediu si am avut o saptamana plina de munca la casuta. Am montat fosa septica si conductele de canalizare in curte. Am pregatit intre timp si pozele pentru urmatoarele posturi cu update-urile la casa .
Ma bucur ca toate sunt bune la voi si ca ati reinceput lucrarile. Atunci asteptam cu nerabdare update-urile cu poze 😀
Deja am postat 3 articole si am programat inca 2 pe weekend.
https://mikaprojects.com
Buna ziua, Tocmai am cumparat un proiect de casa de pe acest site http://proiecte-case-design.ro/ si am facut ceva calcule aproximative legate de costurile constructiei. Dar citind acest articol mi-am dat seama ca trebuie sa mai adaug inca o multime de lucruri de care nu am tinut cont. Multumesc pt informatii!
Cu placere.
Mai sunt multe altele de scris, mai ales ca am terminat si cu finisajele pe parter, insa nu am avut timp sa postez. Ceea ce pot spune este faptul ca trebuie sa va inarmati cu rabdare pentru ca sunt o gramada de cheltuieli neprevazute daca faceti casa in regie proprie (probabil ca o firma de constructii va da pret la cheie…mult mai mare decat am postat eu aici). Noi toate materialele le-am luat la oferta, asta pentru ca am avut timp sa asteptam ofertele la materiuale calitative.
Pentru o suprafata atat de mare , costul prezentat este super ok. Dar ma gandesc ca mai sunt multe cheltuiele prevazute si neprevazute. Si noi intentionam sa cumparam un teren pentru a construi o casuta si momentan suntem la inceput cu planul. Iar aceste articole sunt bine venite pentru ca ne facem idee cam ce consturi ar implica.