Costurile pentru o casa la rosu!

Pentru ca am primit multe mesaje in legatura cu casa, m-am hotarat sa va arat forma finala pe care ar trebui sa o aiba casa despre care tot am scris in acesta categorie ( home, sweet home) , dar nu numai asta ci si cateva costuri ca sa va faceti o idee de cat si cum v-ar costa o asemenea casa. Acesta casa are amprenta la sol de 109,8 mp iar cea desfasurata( care inlude si mansarda) aproximativ 235 mp.

Si acuma ca v-ati facut o idee sa incepem cu cheltuielile:

PROIECTARE SI AVIZE 

Trebuie sa te gandesti ca ai de facut un proiect tehnic care te costa in jur de 6 euro/mp + stampilele de verificatori, arhitect , acesta se depunde pentru autorizatia de construire, dar inainte de asta pentru avizele   cerute prin certificatul de urbanism .Tinand cont ca eu mi-am facut proiectul am scapat de multe cheltuieli, dar de asta tot am cheltuit aproximativ 1000 euro.

Dupa ce ai luat toate avizele si AC( autorizatia de construire) mergi la Inspectoratul de Stat in Constructii , iti iei un diriginte de santier ( 150-200 euro) si declari inceperea lucrarilor la care se plateste 0,1 din valoarea estimata a lucrarilor .  Fiecare primarie in parte are o valoare pe mp de construire casa , proiectantul cand depune de AC , are deja calculat si un deviz estimativ de lucrari cu valoarea ce i-o dau cei de la primarie.

Ai inceput lucrarile si incep si cheltuielile mari!

FUNDATIE:

Sapatura,beton C 16/20 ,fier fasonat pentru grinda din fundatie ( 6 bare φ16 si etrieri  φ8 ) 2300 euro

Va spun cat am dat eu, nu am un calcul amanuntit pe acesta etapa,insa va puteti face calculele si sa bagati preturile de mai jos 😉 .

ELEVATIE SI PLACA COTA  +0.00 m :

Pentru ca am inceput o evidenta amanuntita de la acesta etapa o sa va dau detaliat toate cheltuielile ce le-am avut. Valorile euro sunt la cursul fiecarei zi in care am luat materialele…

PARTER:

Tinand cont ca s-a recuperat scandura de la elevatie, aici nu am mai pus in calcul o alta valoare pentru scandura.

 

Voi veni cu informatii suplimentare pentru urmatoarele etape.

Acestea fiind spuse, sper ca cei curiosi sa-si fi facut o idee despre ce inseamna toate aceste lucrari.

Un total estimativ la costurile pentru o asemenea casa la rosu este de  aproximativ 27000 euro, dar cand o sa vin si cu informatiile suplimentare pe mansarda,acoperis  va voi spune  exact cat si cum m-a costat!

Spor la treaba sa aveti!

UPDATE: https://mikaprojects.com/update-costurile-pentru-o-casa-la-rosu/


 

 

26 de comentarii la „Costurile pentru o casa la rosu!

  1. 1. Casa arata super. cel putin in pozele postate.
    2. Ma asteptam la peste 35.000 euro la cheltuieli. se pare ca tu ai reusit sa ajugi doar la 27.000. :d Bravooo
    3. Cu acest articol ai ajutat pe multi care vor sa isi faca o casa. Ai postat in detaliu pe ce ai dat banii si cat a costat fiecare. Super tare asta.

    M-a mai interesa sa vad dupa ce termini cat costa amenajatul. Cred ca se dubleaza suma nu?

      • bravo pentru realizare, am si eu casa la rosu si mi-e frica sa fac un credit(tinand cont ca am si ceva bani la ciorap) pentru finisaj int, ext…ar trebui sa traiesc in prezent nu cu gandul la viitor

      • Inca nu am ajuns la finisaje, dar pana in vara voi scrie si despre acest lucru.
        Este bine sa traiesti cu gandul si la viitor, altfel cum ai putea realiza ceva?

      • da, am citit ca e la rosu. legat de costuri: atata timp cat este conform bugetului tau, e totul ok. conteaza sa iasa bine si sa fie de calitate SI, cel mai important, dupa cum iti place tie. Si daca tot sunt din AR poate vin sa te ajut cand sa ti-o vopsesti in alb-rosu 🙂 (daca ma intelegi ce vreau sa spun)

      • De placut te asigur ca-mi place, doar eu mi-am facut proiectul la casa.Cat despre buget,am incercat sa ne incadram si sa facem o casa in asa fel incat sa ne incadram.
        Culoarea casei va fi in nuante de vernil exact ca in simulare.

  2. Beton stîlpi şi buiandrugi …
    Popi metalici ne închiriaţi ?
    Deplasare cu auto a propietarilor la Ţ km , dus întors ….zilnic …
    Manoperă echipă , cu beutura şi mîncarea lor , şi transport … ?
    Dimensiuni … proprietate , eventual mp?
    Ăia din zare sunt munţi ? Tăblăria aia neagră nu are casa ei ? Boxele lu …. liceanu , nu se văd ! Bibliotecă de cărţi aveţi sau numai aia din calculator ?

  3. Beton stalpi si buiandrugi…se vede in tabel mai jos ca sunt trecuti buiandrugi prefabricati. In acelasi tabel sunt trecuti saci de ciment, nisip si sort. Betonul pentru stalpi si o parte din buiandrugi, aceia care aveau legatura direct in stalp, au fost turnati manual. Nisipul si sortul sunt produse de balastiera, spalate. Sortul a fost compus din 3-7, 7-16 si 16-32. Pentru o cantitate de aproximativ 4.5 mc de beton s-au consumat 40 de saci de ciment (40kg/sac).
    Popi metalici, 150 bucati au crescut in gradina (ca doar nu suntem cofetari) si 39 bucati inchiriati.
    Deplasarea cu auto la T km nu este zilnica. Ar fi daca timpul ar permite asta si daca lumina nu ar dispare pana sa ajungem noi acolo dupa serviciu.
    Manopera este 5700 euro incluzand transportul. Mancarea si beutura e treaba lor. Daca ar fi in alta parte, sau acasa, nu ar trebui sa manance? Ca in cate o sambata le mai duc eu cate o bere si un suc, fara a implica obligatii de vreo parte, este alta treaba. Oricum, treaba cu berea se intampla de fiecare data la terminarea lucrului si doar la nivelul solului. Baietii stiu din capul locului ca este interzis accesul cu bauturi alcoolice in cei 715 mp care imi apartin (aici am raspuns si la urmatoarea intrebare). Sunt impotriva alcoolului in timpul serviciului si am tinut neaparat sa se inteleaga treaba asta.
    Aia din zare sunt niste munti, dar sunt doar de background. Tablaria aia neagra are si ea casa ei doar ca nu este reprezentata aici. Nu va avea decat un acoperis intr-o apa. Boxele nu apar aici inca. Sunt inca la nivel de proiectare a sistemului de sunet. O auditie de calitate presupune o proiectare a sistemului riguroasa, nu merge sa arunci niste cutii cu difuzoare in ele oriunde ai loc. Probabil ca atunci cand o sa ajung la executarea instalatiei electrice voi putea sa-mi fac o idee mai buna in ceea ce priveste pozitionarea boxelor astfel incat sa respect niste “reguli de aur” a audiofililor. Avem si biblioteca si probabil ca isi va gasi locul pe peretele din living unde Mika a amplasat 2 tablouri. In proiectul initial livingul si camera de langa nu erau despartite de perete. Acea camera trebuia sa fie destinata relaxarii prin studiu, meditatie, dar si a relaxarii cu prietenii veniti in vizita. In mijlocul camerei ar fi trebuit sa fie o masa mare pe care sa poti desfasura activitati ca lectura-studiu dar si jocuri de carti, remy etc. Dat fiind faptul ca bugetul nu ne permite finisarea intregii case a trebui sa renuntam la acest lucru, sa despartim aceasta camera de living printr-un perete si sa o transformam in dormitor. Nu-i bai… pentru studiu se gaseste oricand loc. Pot la fel de bine sa studiez si pe WC. Nu exista scuza pentru a nu studia, pentru jocurile de carti, remy etc…sunt sigur ca musafirii mei nu se vor supara daca vom desfasura activitatile astea in living, desigur daca voi avea si dispozitie pentru ca, sincer, in ultimul timp astfel de activitati ma cam plictisesc :(. Prefer sa derapam in niste subiecte interesante decat sa pierdem timpul cu niste carti. Poate am imbatranit eu, desi prefer sa spun, si simt, ca doar avansez in varsta si devin, asa cum spune Florica(matusa Michaelei), mai intelept, sper.

    Ajung rar pe aici dar scriu mult, sper ca nu lipsit de esenta, fara rost.
    I rest my case.

    • Nu am timp prea mult acum de scrieri dar îţi las numai un citat , ….din tine !
      ” Nu exista scuza pentru a nu studia, …”
      Gîlma galbenă să ţi-o pună gagica , presupun că ştie care trebuie ! Sau să ţi-o las în cartea de oaspeţi de pe Netlog , ca să fiu mai explicit ?

    • Da nenea , cu explicitu , back di ăla ,că nu-s chiar idiot !
      Titlul textului e cu ziceri de costuri la o casă şi di aia am tot făcut adăugiri , că nu-s gratuităţi.
      O să mai fie , pînă la finalul …. teoretic şi de după mutare, adăugiri la deviz, inclusiv la aliniatul ferestre şi uşi !
      Poate mai pune şi cifrele de paragrafe în ordine succesivă naturală, pe orizontală , nu cu fomeli- sărituri ?
      E normal ca scîndura să fie refolosită, eventual curăţată cu faiul cu ciupercă …. di aia cu şmirghel, dacă tot e cu generator şi/sau timp berechet!
      E bine că are băietu fîntînă în curte ,….. dimineaţa !
      Manopera e mai mică decît în …Croaţia- cam 7 000 ; 10 000 cu acoperiş şi finisaj exterior, din ţară nu mai ştiu preţuri, …. la negru sau la …. contract-facturare.

      De bine e şi că sigur nu vei avea minunea de la placa lu împăratu , injiner cică , diplomă cică are !
      Spor

  4. La bunicii care m-au crescut, de la Putna , despre o casă cu un astfel de acoperiş, în 2 ape se spune că e … nemţească, iar cele în 4 ape, că e românească.
    Să nu care cumva să credeţi şi …. altceva !
    kiss

    • Pentru ca poate si altii vor sa vada sfaturi diverse , voi lua textul de dincolo si-l voi posta aici.

      ” să nu uiţi … că la balcon să faci …pantă de scurgere …gravitaţională a apei din ploi-zăpezi cînd o să vă puneţi …. gresia-marmuta de ….Ruşchiţa! şi la treptele-podestul de la ….intrări .
      -e folositor în ….exploatarea …. ulterioară, pînă veţi îmbătrînii!
      -să nu uiţi, că parcă ţi-am mai povestit ca la scara interioară să puneţi “agrafe” di alea cu cerculeţ , la turnare, care să ţină covorul-mocheta cu tijă-sîrmă de 4-6 mm , pentru protecţia …. rostogolirii copilului peste 4-7 ani şi a…. moşnegilor di(n) …. voi , peste 30 de ani ! după turnare pînă la mutare se vor proteja cerculeţele cu …dopuri de ….şampanie tăiate(nu glumesc); a se ţine cont la poziţionare că veţi pune gresie…, pe trepte … ,deci ceva mai lungi !

      Respectiv ca în viitorul mai îndepărtat cînd veţi monta chiuvetele, să fie ceva mai sus de la … podea, nu la cît scrie în cartea …. instalatorului, ca să vă fie comod la spălat vase şi …mîni, nu că vreodată voi venii io sau alt(ă) găliganc(ă) în vizită !
      La cadă… sau jacuzii să puneţi altfel bateria , că vei fi însărcinată cu burtă mare dezechilibrantă şi vei avea copil după un timp , respectiv să nu existe posibilitatea de lovire accidentală în caz de dezechilibru-alunecare, inclusiv pentru …. beţivi care fac duş revigorant ! ( şi ăia … : băiat bun care bea apă dimineaţa …. de la fîntîna din curte !)
      eh, amănunte”

    • Tinand cont ca nu am dat o solutie inainte de a se apuca de executia zidurilor( am mai discutat) , nu am putut face centura inclinata de pe ziduri in care sa fac prinderea barelor de pe trepte,aceste ziduri fiind deja executate… asa ca am ramas la varianta cu scara de lemn( o va face Ovidel in timp…ca doar avem timp pana sa terminam noi si mansarda cu finisajele…)

  5. Dragilor, dupa o rapida trecere in revista a catorva (foarte) folositoare articole, si dupa vizionarea pozelor, vin cu o mica rugaminte. Imi puteti da, va rog, numarul de tel al echipei care a realizat constructia?
    Foarte rar am vazut lucru atat de bine facut, desi sunt de peste 10 ani in domentiul acesta.
    Multumesc anticipat!

    • 0776755127-Tibi se numeste baiatul ce coordoneaza echipa si spuneti ca aveti nr de la Ovidiu Keresztes( Beregsau)
      Ei se ocupa strict de contructia la rosu a casei, de restul (proiect, executarea instalatiilor sanitare, termice, electrice, finisaje) ne-am ocupat noi.

      • Buna ziua. In ce zona este? Noi am vrea sa construim in zona Clujului.. oare are rost sa-l sun pe dl. Tibi? 🙂 Multumesc.

      • Noi suntem în zona Timișoarei, nu știu pe unde au lucrări la ora actuală, însa puteți suna….poate face lucrari în toată țara.
        Ei de loc sunt de MM sau BH nu mai stiu.

Lasă un răspuns