Cofrarea grinzilor,centurilor si a placii peste parter.

Au terminat baietii cu executarea zidariei si s-au apucat acuma de cofrarea la partea de centuri, grinzi si a  placii peste parter. Sper ca pana la sfarsitul saptamanii sa termine si cu armarea placii ca sa pot turna placa pana nu vine frigul ce-l prognozeaza la meteo .

Si pentru ca Micutu204, ma intreba de hidroizolatie, am facut poze si la acesta din exterior, respectiv, interior ca sa vada ca exista . Polistirenul expandat de pe stalpi a fost montat direct in cofraj, dupa care s-a turnat si vibrat betonul.

Sa  auzim de bine!


 

18 comentarii la „Cofrarea grinzilor,centurilor si a placii peste parter.

  • Ma uitam acuma pe net si am observat ca au aparut blocuri de BCA cu o conductivitate termica mai buna decat cea a caramizilor porotherm,diferenta nu este mare, insa tot nu satisface celelalte multe criterii pe care eu le vreau.
   Mai pot spune ca : in cazul constructiei din BCA, structura de rezistenta va trebui facuta mult mai trainic decit in cazul constructiei cu caramizi. BCA-ul nu este un material portant si nu poate avea rolul de structura de rezistenta. De aceea costurile sunt ridicate prin suplimentarea cantitatii de beton si fier-beton la stalpii de sustinere, la grinzi si la plansee.
   Tinand cont ca am gasit toata caramida la oferta , la un pret mai bun decat BCA-ul si mai ales ca este si un material portant, l-am ales pe acesta!

 1. Presupunînd distanţa între popii la grindă asta di la living , aş presupune că dacă ar fi la un maxim de 2,5 distanţă între ei ar fi bine, primul sub armătura coborîtă din tăietoare.
  Am părerea că bitonul di la buiandrugi e purtător de …. punte termică , deci că şi el trebuia …. protjat.
  E lucrată foarte îngrijit-curat , …. bile albe !
  Revin la ideea ca polistirenul de 10 de la exteriur să-ţi coboare un maxim de 15-20cm sub hidroizolaţi, si respectiv restul soclului cu o tencuială mai hidofugă- reţeta e aia de la tencuirea interioarelor căminelor de apă menajeră .
  îmi este indifernt dacă pun sau nu polistiren de …. 5 cm şi la interior pe stîlpi-buiandrugi, dar dacă au bani- materiale, spaţiu,.., nu …. strică.
  Acuma o trebuiască o foarte foarte mare atenţie la scurgerile de lapte de la placă-grinzi şi respectiv de la consola balconului, cu poziţionarea prin SUDARE, a plăcuţelor pentru balustradă sau ce naiba puneţi voi acolo (posibil şi — lemn)!
  părerea mea.

  • Sunt capetii pe centuri si mai doi popi. Nu stiu daca sunt 3 asa ca nu vorbesc anapoda, insa distanta sigur este <2 m si cu 2 popi.
   Buiandrugii voe fi turnati exact ca si stalpii, cu polistirenul in cofraj.Il pun acuma pentru ca exista spatiu si pentru ca nu stiu sigur daca pot izola toata casa la anu, pana ma mut eu acolo.
   In sfarsit am inceput sa primesc si bile albe…e de bine!
   Am discutat cu Ovidel si poate vom lua o folie care o montam pe cofrag. Insa la cum lucreaza baietii astia, nu-mi fac probleme ca nu-mi fac cofrajele calumea.
   O sa postez fotografii inainte si dupa turnarea placii.

  • Distanta dintre popi (din poza respectiva) este irelevanta. Popii aceia s-au montat doar pentru a inlesni executia grinzii. Ulterior se vor monta popi la o distanta <= 1,00m.
   Toate fetele exterioare ale stalpilor, buiandrugilor si centurilor vor fi izolate cu polistiren expandat pentru exterior (EPS 80)
   Termoizolatia va cobori cel mai probabil 10 cm sub cota zero. Ba mai mult, soclul va fi izolat si el cu polistiren extrudat (folosit in zone cu incarcari mecanice mari si grad mare de umiditate)…dar asta cand v-a fi posibil.
   Polistiren la interior nu punem. Nu am chef sa dau cu capul prin zonele alea si sa crape peretele. Nu de alta dar nu vreau sa spuna cineva ca suntem tari de cap.
   Scurgeri de lapte de ciment nu vor exista. Inainte de montarea armaturii se va monta folie de pvc cu exceptia balconului. Nu-mi fac griji la balcon pentru laptele de ciment. Nu m-am zgarcit la scandura de cofrag si al luat din cea mai buna, tocmai pentru a evita astfel de scurgeri. Prin miciile spatii (2-3mm) probabil ca mai mult de cateva minute nu va dura pana se colmateaza gaurile si nu mai curge nimic. Nu de alta dar nu sunt hotarat inca asupra finisajului la balcon (partea inferioara) si nu as vrea sa buciardez sprafata pentru a o putea finisa. E clar ca daca pun folie de pvc si la balcon o sa iasa sticla si nu mai adera nimic la ea. Placute metalice pentru balustrada nu o sa montam. Nu avem nici cea mai mica idee de cum va arata balustrada asa ca nu stim unde sa le montam. Le vom monta ulterior. Exista solutii, suntem aproape in 2013 si s-au mai inventat si ancorele chimice 🙂

   parerea mea…si nu mi-o schimba nimeni decat cu una mai buna (daca e) 🙂

   • da musiu , nimeni să nu-ţi schimbe părerea că a ta e cea mai bună…. soluţie !Ar trebui o gîlmă galbenă dar nu am .
    Am văzut cheresteaua, că acuma s-a lăbărţit la detalii foto, domnişoara …. ta !
    Am înţeles şi diferenţa faţă de detaliul expus, de la termoizolaţia exterioară a …soclului.
    Mă bucur că totuşi mai citeşti pe ….aici şi ai glas!

Lasă un răspuns