Update/Casuta-executia zidurilor

Vin doar cu niste poze ca update la articolul anterior – “Casuta-executia zidurilor” . Se pare ca baietii merg rapid, s-a ajuns deja la nivelul centurilor de la cota +2,80 m,curand casa e gata ( dupa cum spunea Barosanu…sa incep sa dau cu bidineaua deja:))))    ).

Weekend placut sa aveti si sa auzim de bine!


 

 

18 comentarii la „Update/Casuta-executia zidurilor

 1. Să zicem că ai agrafe.De 6 sau de 8? La limită corecta-buna execuţie a strîngerii sîrmelor de legare a armăturilorşi îndoirea lor în jos.(imaginile 5 şi 6)
  Ai pus tu un detaliu de buiandrug de la fereastră , dar nu-l văd prea bine.Ce este, din ce este ?
  Tot nu m-ai lămurit cu hidroizolaţia de sub zidărie, cam cum arată , eventual zicere de ce a scris idiotul de proiectant, şi eventual poză de la partea de jos a zidului de exterior, pe exterior !
  Faină podina de lucru! Ghilimelele le pui tu unde vrei .A cui sunt …oamenii? Echipă? SRL? Au calificări specificate în cartea de muncă , sau sunt buni la toate şi i-au făcut şefi(reclamă idioată la Adeplast), ….. treaba dirigintelui de şantier de a solicxita răspunsuri scrise de la executant(constructor) ?
  _____________________
  Fiind ultimul comentariu pe ziua de azi, …. : Mă deranjează ideea -faptul că nu aţi plantat nici un copăcel în perimetrul propriu, de ….. cînd aţi luat în proprie posesie terenul.Dar sunt sigur că aţi fost acolo de cîteva ori la grătărel şi berică ! Motivul că vor fi furaţi&co. nu ţine ! …”omul sfiţeşte locul” nu e valabil în Banat ! Nu e prima dată cînd fac astfel de afirmaţie !
  Sigur ai să spui că sunt mult prea exigent! Sau ciufut ! Sigur nu plac ,la vorbire-scriere !
  Cică am mîncat de amiază !

  • Acel buiandrug este la o usa interioara si este buiandrug prefabricat, ceilalti buiandrugi vor fi turnati!
   Cand voi ajunge acolo sa sa-ti fac poza sa vezi cum arata. Proiectantul nu a spus nimic, apare in partea desenata acest detaliu!
   http://mickelasblog.files.wordpress.com/2012/10/detaliu-fundatie.pnghttp://mickelasblog.files.wordpress.com/2012/10/detaliu-fundatie.png
   Oamenii sunt o echipa de unguri care numai asta lucreaza, ridica case la rosu, nu se ocupa si de finisaje.Treaba dirigintelui este sa-mi mearga mie bine treaba, restul….stie el ce are de facut!
   Nu am plantat nimic acolo pentru ca nu am vrut inca. Vreau sa ne terminam casa si apoi voi rezolva si cu spatiul verde, pomi, etc. Nu vreau livada in curtea mea, vreau sa fie facut cu cap si dupa ce-mi termin cu instalatia de aspersoare( tevaraie si altele din pamant) , abia apoi ma apuc de gazon, pomi si altele.

   • E bine.
    Scriu acum ca să ai timp de … gîndit. La multe din coşmeliile care …. le-am văzut, care au avut termoizolaţia pînă la trotuarul perimetral clădirii , au apărut ulterior execuţiei probleme cu tencuiala(tinciul) de pe polistiren.După 1-2 ani, pe cam 20-25cm. La unele s-a scorojit şi era murdar umed în permanenţă. Cea mai plauzibilă cauză , a fost spargerea-ricoşeul picăturilor de ploaie pe trotuar şi depozitarea de zăpadă viscolită . Soluţia agreată de mai mulţi … dădători cu părerea , meseriaşi sau cu studii, a fost ca termoizolaţia să coboare pînă la nivelul soclului de sub zidărie ( sub nivelul hidroizolaţiei) să aibă lăcrimar mare- lat iar restul soclului- fundaţiei, să fie cu tencuială hidrofugă.
    Mai ales că nu aveţi beci-subsol!
    Acum înţelegi de ce te-am … cu hidroizolaţia !…?
    Faci cum …. vrei, dar cel puţin acum ştii problemul !

   • Cand am spus ca exista hidroizolatie , nu am mancat…degeaba. Din cate am vazut la mine este lasat in jos pe exterior 2 cm,ceva de genul.Tampit sau nu proiectantul si dirigintele de santier , am respectat trebile. Am avut un proiectant pe partea de AC si PT(rezistenta) sunt eu. Deci, injura-ma… azi accept multe ca sunt bine-dispusa!

   • Ceva de genul ca în desen,la tini termoizolaţia de 10 cm , coboară pînă la trotur unde-ţi bagă dopul di mastic, că aşa scrie pe undeva de pe unde a copiat …. chestia . Mastic sub polistirenul de 10 plus plasa şi tinciul ca nu cumva să se infiltreze apa în spaţiili troturuloiului gros…. proporţional cu disenul di şicnşi ţantii (chestia aia dreptundghiulară roşie) ! Aşa e disenu , aşa să faci , să nu ti abaţi di la el di loc pi loc !
    Membrana Tefond , are detalii de montare tăiere şi de poziţionare sub ….zidării .Io am fost tot timpu mai clasic , cartonu şi pînza bitumată , între straturi de bitum,….reticent la noutăţile capitalismului de consumat ieftineli aiurite dar ochioase.

   • Polistirenul îţi coboară în desen pînă la nivelul trotuarului exterior (chestia aia cenuşie cu găurele groasă de 10 de lîngă zidăria de 30 ) ,sub zidăria în strepi pi grosime chiar dacă tu ai poroterm,ai disenu lu termoizolaţia lu fierătania şi didisupt fundaţia pînă la egalizarea de 10 cm di la minus 1,45, faţă de cota lu 00 00 .
    Nu mă fă să-ţi amintesc di o altă enjineră cu desene de subsol făcute aiurea …. căreia …. pînă la urmă i-am făcut eu ….. munca .

   • Nu te fac si nici nu te fu…la cap .
    Se pare ca discutam impreuna si ne intelegem separat. Ai discutat de HIDROIZOLATIE (acea membrana), iar acuma imi spui de polistiren.Eu la hidroizolatie faceam referire si spuneam ca nu-mi coboara nicaieri ci am executat-o ca in desen.

 2. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design
  this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like to find out where u got this from. cheers

 3. nu’s chior, ţi-am văzut ….imaginile cu …ce se vede din agrafe în stîlpi; mă interesa retul , ce este sub zidărie , lungimea lor şi eventual ciocurile !!!!apoi a urmat vorbirea cu polistirenu pînă la trotuar …, despre care mi-a explicat …. ăla cu apreciatu nepersonal ..ulterior !
  n-am ce-ţi face , vorbesc cu tine pe două ….site

  • Putem discuta si pe mai multe site-uri. Nu am cum sa-ti arat acele agrafe, pentru ca nu le-am fotografiat, insa pot spune ca au fost montate minim 60 de diametre in zidarie adicatelea minim 36-40 cm, iar ciocurile sunt bagate in gaurile caramizilor (in jos).

   • Ai îndeajuns de mulţi stîlpişori ,cu agrafe de cîmp , ca să fiu mulţumit.
    Ai un singur perete de 4m liniari-9mp de la dormitorul de la parter , la care eu aş fi putut spune că dacă afrafele ar fi fost ceva mai lungi , mă ….mulţumeai total.
    Pentru diriginta din tine, pentru …viitoare consiliere supraveghere, ar fi trebuit să fie de 1/4 din deschiderea peretelui de 9mp, aşezate la 2 rînduri de cărămizi, în decalaj la un stîlp şi la celălalt.
    Nu-i nici un bai, e foarte bine că le-aţi pus ,…cît de cît.

   • O sa stiu ce e de facut la urmatoarele proiecte.
    Nu stiam ca si aceste agrafe se pun pana la 1/4 din lumina ( ca si calaretii de la placa) , dar uite asa cu bobarnace mai invat si eu cate ceva.
    Ti-am mai spus, ca eu lucrez in alt domeniu, treaba cu casele e acum…de ceva timp, pe care inca o invat!

   • În patalamaua aia dirigenţioasă, scrie că eşti autorizată ca diriginte numai pentru: cămine de rupere de pantă pe canalizare fi 600 ?
    Înveţi cît trăieşti !
    Li…..l nu are patalama nici pentru civile vile , nu-i nici fierar de aVII -a,zidar 4 calificat şi nici zugrav 3 , laborant construcţii, laborant foto, tehnician meteo, mecanic utilaje 1 calificat, …. ca în cartea mea de munci, dar tot învaţă din …. studiu, ceva …. cică !

   • Scrie ca sunt autorizata pentru desfasurarea activitatilor de diriginte de santier, pentru domeniile :
    -2.2 Constructii civile,industriale,agricole-Categoria de importanta C si
    -6.- Constructii edilitare si de gospodarie comunala.

    MULTUMIT?
    Da, invatam amandoi, printre multe altele 🙂

    Cum spunea si el, multi au patalamaua la mana dar au ramas niste cofetari…in domeniul constructiilor!

  • Edilitarele şi gospodărie comunală, nu au clase de ….importanţă !
   Sunt nesemnificative !!!!
   Edilitară de 50 de etaje sau civilă de P+1 !
   Metantanc-rezervor de apă de 5-10 000mc …. intră la gospodărie comunal-orăşenească !
   ….ăăăă, tu ai trecut pe la şomaj , absolviţii de construcţii hidrotehnice , specializarea construcţii, cum scrie la generaţia mea- Tăriceanu hoţul şi Bitman guristu etc. nu era trecută în nomenclatorul de meserii !

Lasă un răspuns