Update-Cofrarea si armarea grinzilor,centurilor si a placii peste parter.

Pentru  ca am ramas datoare cu unele detalii… de asezare a popilor, de confectionare si legare a grinzilor, de imbinari, armare si dispunerea armaturilor pentru placa ,mai vin cu un set de poze.

Daca tot am terminat cu cofrarea, baietii s-au apucat de armarea grinzilor si a centurilor pe pozitie,urmand doar a fi lasate la locurile prevazute.

 

 

 

 

S-a asezat folia si s-a continuat cu armarea placii.

 

 

 

 

Nu uitati ca la imbinari sa folositi ancorajele de legatura intre centurile de pe o directie si de pe alta. Balconul fiind destul de mare , ca latime sau folosit armaturi Φ12 mm, la partea superioara, armatura centurilor   Φ14 mm, cu etrieri de 6mm, la grinzi de la  Φ14 mm pana la  Φ22 mm,cu etrieri de  Φ8, iar placa s-a armat cu bare de  Φ8, calaretii  Φ10, iar armatura de repartitie  Φ6. Un calcul total de fier pentru acesta placa, grinzi si centuri este de :   2480 kg fier.


 

 

 

/a

6 comentarii la „Update-Cofrarea si armarea grinzilor,centurilor si a placii peste parter.

 1. Aş fi spus că mai mulţi distanţieri nu ar fi fost un capăt de ţară, şi respectiv că e la limita suportabilităţii mele în privinţa armării şi a sîrmelor de legat.
  urmează să vedem opera după decofrare (ştii pe un …tip care şi-a găsit mobilul după o decofrare …?)
  A fost şi împăratu pe şantierul …vostru ?
  Cel puţin e singura clădire cu stîlpii şi …, protejaţi deja cu polistiren dintre tăti şelelalte căşi care se zăres piacolo!
  Pi canalul ăla pescuiţi la anu sau e o piscină la comun ?

  • Distantierii au fost destui, daca m-a sustinut armatura pe mine, matusa, diriginta de santier si Ovi , nu cred ca nu ar fi de ajuns. Imparatul e la 300 de m , dar nu cred ca este interesat foarte tare de ceea ce se intampla, deoarece stie ca se intampla bine, doar nu degeaba il numeste pe Ovi , d-l Milimetru.
   Daca vor fi ploi multe, e posibil sa stam la pescuit de stiuca pe acel canal ( are legatura cu Bega).

   • Am mai avut parte de propietari de coşmelii de pe lîngă foste canale de desecare-irigaţii , şi la un moment dat din ciufuţenia mea, am dat o cantitate de beutură la …. oamenii lor , pentru cosit- curăţat porţiunea de canal din dreptul propietăţii ălora, …. fără ştirea prealabilă a … propietarilor. OK au fost mirări , dar prin consecinţa “omul sfinţeşte locul” în perioada lunilor- sau anul următor , tot canalul a fost …. curăţat şi au “montat ” şi peştişori gen …. acvariu !
    Să zicem educaţie indirectă sau ….bobîrnace !
    Am recuperat totuşi acea cartelă SIM de la mobil , după ce am ciocănit vreo 4 zile , ca să nu fie nici oîndoială despre cine am făcut ….. vorbire !

  • Marturisesc ca sunt de acord cu tine in privinta distantierilor. Am crezut ca 400 de distantieri pentru 123 mp de placa (inclusiv balconul) sunt suficienti. Cum nimeni nu misca un pai in plus fara acordul meu si cum eu am ajuns la fata locului abia vineri, in ziua turnarii betonului, si cum betonul era “la poarta”, a ramas asa din lipsa de timp.
   Totusi, nu cred ca o sa fie probleme, am ridicat de armatura in momentul turnarii, din loc in loc acolo unde nu erau distantiere. Daca, prin absurd, vor fi probleme, o detonez 🙂 (e clar ca sp[un asta pentru ca sunt convins ca nu vor fi probleme 😀 )
   A fost si imparatul pe santier, cu mine de 2 ori, in vizita. Daca a mai fost si alta data nu stiu.
   Are polistiren, in principal pentru ca stim ca nu o sa putem sa o izolam termic in primul an cel putin. Poate daca ne permiteam sa o izolam nu mai puneam polistirenul la stalpi… si alegeam pentru izolatie un polistiren expandat de inalta densitate.
   Sper sa nu pescuim pe canalul ala. Daca pe el va fi apa incat noi sa pescuim, inseamna ca in alta parte cineva e inundat, si asta nu e bine.

   • Estem posibilitatea ca imaginile să fie …. anterioare , nu …. finale( o scuz pi domnişoara !).
    Întrucît sunteţi în zonă agricolă , să faci rost din timp de azotat de amoniu şi …5% motorină şi racord electric de la generator de 220- scînteia de iniţiere. Cam 200 de kg ajung pentru ce văd eu acolo. Are Mika o carte în bibliotecă despre chestii asemănătoare !
    Nu mi-aţi /le-aţi spus cum aţi turnat placa: manual sau cu pompa .
    Da domnu suntem acuşica în 2013, şi io amărîtul sărac atunci , în 1990- 1991 am făcut izolaţie exterioară cu ambalaje de la televizoare,căpătate din furtişaguri din coşurile de gunoi a ălora , la o casă în Bucureşti – cu plasă de rabiţ ….tehnologia !

Lasă un răspuns