Mai este un pic şi se împlinesc 20 ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990.

Ţin minte că la televizor se discuta numai despre acest lucru pe toate posturile de televiziune ….ziarele ,scriau acelaşi lucru.La acea vreme se scria: “infernul se numeste Bucureşti “.

Oameni bătuţi cu sălbăticie, impuşcati, legaţi in lanţuri, omorâţi în bătaie – cu răngi, topoare, lanţuri de fier, ciomege; oameni morţi, cu feţele arse cu acid, ca să nu fie identificaţi; oameni dispăruţi, care nu au mai fost găsiţi niciodată – elevi, studenţi, tineri.

TAB-uri, mitraliere, elicoptere, scutieri, armata, focuri de armă asupra populaţiei, incendii, crime, jafuri, violuri, devastări, arestări arbitrare şi fără mandat la sfârşit de mileniu II – nu este Irakul asediat, este Bucureşti, capitala unei Românii care incetase de a mai fi un stat pe harta Europei.

O astfel de situaţie, a unei comunităţi umane lăsate total in voia forţelor paramilitare, s-a mai întâmplat în timpul Războiului din Transnistria.
Peste 1300 de oameni au fost arestaţi abuziv din case, de pe stradă, fără mandat, de către persoane civile substituite forţelor legale de ordine, şi ţinute în cele mai inumane condiţii, in lagărele de la Măgurele şi Băneasa.Crematoriul “Cenuşa” a funcţionat toată noaptea de 13 spre 14 iunie.
1024 arestări ilegale, 746 răniţi, 3500 oameni bătuţi, 1466 cartuşe trase. Oficial, au existat 7 morţi. Neoficial, deocamdată, 188 de morţi din zilele 13-15 iunie 1990.

Adevărul nu-l ştim nici in ziua de azi!

S-a spus că cei peste 20.000 de mineri care au însângerat Bucureştiul nu erau mineri adevaraţi; nu ştim exact care era procentul de securişti, poliţişti sau mineri; un lucru insă e sigur: erau cu toţii ROMÂNI, chiar dacă nu erau oameni şi chiar dacă indeplineau ordinele venite dinspre răsărit, şi care vizau dispariţia României.
Aşa cum români au fost şi torţionarii inchisorilor comuniste, şi procurorii, şi judecatorii, şi securistii, şi miliţienii, şi nomenclaturiştii care au aruncat în puşcarii şi lagăre 2 milioane de români şi au exterminat sute de mii.
Morţii din 13-15 iunie s-au adăugat unui lung şir, din păcate neterminat atunci, de jertfe ce par fără sfârşit, pentru o libertate ce pare a fi refuzată veşnic României.

Consideram că vinovaţi de toate aceste crime, precum şi de instigare şi complicitate, sunt:
– Ion Iliescu şi Petre Roman (pe atunci preşedintele, respectiv primul ministru al României) împreună cu membrii Guvernului şi administratiei FSN implicaţi în represiuni (miniştrii de interne, armată, transporturi, prefecţi, primari, etc.)
– Preşedinţii şi persoanele din conducerea Televiziunii Române, a Radiodifuziunii Române, a ziarelor Azi, Adevărul, Dimineaţa – pentru instigarea la violenta si razboi civil, dezinformarea şi manipularea opiniei publice
– Conducerea IMGB, a ministerului Minelor, a minelor din bazinele miniere implicate în represiune, a regionalelor CFR şi a tuturor celor implicaţi în instigarea şi transportarea miilor de mineri şi muncitori la Bucureşti.

Mai ţineţi minte ce  declara Iliescu în discursul ţinut la Complexul Expozitional, la 15 iunie 1990, prin care  a mulţumit minerilor pentru tot ce au făcut la Bucureşti în zilele de 14-15 iunie 1990?
“Vreau să mulţumesc pentru spiritul organizat în care v-aţi prezentat, în care aţi acţionat, să multumesc conducătorilor dumneavoastră, inginerului Cozma şi celorlalţi lideri sindicali care au fost in fruntea dumneavoastră, alături de noi, care ne-au ajutat in aceste zile. Deci vă mulţumesc tuturor pentru tot ce aţi făcut în aceste zile…………. Stim ca avem in dumneavoastra un sprijin de nadejde, cind va fi nevoie, vom apela!”

Ion Iliescu a mulţumit unor români pentru că au omorât, torturat, bătut, jefuit şi retinut ilegal alţi români, cu aportul direct al organelor de stat. Ion Iliescu si administratia FSN au însângerat România, au umilit-o, i-au întunecat viitorul, i-au ucis speranţa şi i-au întemniţat libertatea.
Vinovatii trebuie sa plateasca.

Au plătit?Când? Ce?

Tot poporul român a plătit şi atunci ca şi acuma .

Ce se întâmplă după 20 ani?Acelaşi lucru ,numai că “atacul” vine din partea lui Băsescu!

El ne umileşte părinţii care au muncit o viaţă întreagă,el denigrează generaţia nouă şi o lasă fără profesori ,el care care a încercat să facă tot felul de programe pentru tinerii căsătoriţi,acuma le bagă pumnul în gura de la început luându-le şi cei 200 de euro pe care-i primeau la prima căsătorie,le-a tăiat creaca de sub picioare diminuînd indemnizaţia de mămică si alocaţia copiilor.

Poate că există puterea să trecem peste multe lucruri,însa ce vină au acei oameni vârstnici sau copiii?

În toată ţara sunt tot felul de proteste în care manifestantii au purtat pancarte cu mesaje precum “Jos Guvernul, “Mai rau nu se poate”, “Jos Basescu”.Protestatarii din Brasov, Neamt, Iasi, Ploiesti Sibiu sau Mehedinti au huiduit Guvernul si joi, iar unii dintre ei au incendiat afise electorale cu Traian Basescu.

Începând de joi, cele cinci confederaţii sindicale îşi vor muta acţiunile de protest în teritoriu, unde vor picheta sediile parlamentarilor pentru a-i sensibiliza, astfel încât aceştia să voteze moţiunea de cenzură şi să fie respingă măsurile de reducere a salariilor şi pensiilor.

Pe lângă pensionarii care protestează se vor aduna şi bugetarii ,care poate ca de multe ori i-am înjurat,chiar daca sistemul birocratic este de vină şi nu ei ca persoane directe…poate,însă medicilor şi profesorilor le dau dreptate să-si apere drepturile,pentru că ei ne salvează viata ,respectiv ne educă,cizelează şi ne arată calea câteodată.

Liderii confederaţiilor sindicale au anunţat că în ziua în care se va dezbate moţiunea de cenzură, probabil marţi, 15 iunie, va avea loc o amplă mişcare de protest în Piaţa Constituţiei, iar în jurul Palatului Parlamentului se va forma un lanţ uman la care vor participa circa 25.000 de oameni.

Într-o seară mă uitam la un post de televiziune la o emisiune cu acest subiect, pensionarii, în care la un moment dat intrase în legatură directa o doamnă ,pensionară ,care spunea că ea nu doreşte nici mai mult,nici mai puţin ,decât banii care i se cuvin şi anume ceea ce a cotizat lunar la stat timp de 40 de ani plus dobânda aferentă.

Ţinând cont că aceşti oameni nu au avut weekenduri,pentru ca ăsta a fost regimul ,să se lucreze zi si noapte de luni pâna luni ,oare nu-si merită drepturile legal dobândite?

Se va ajunge oare ca în 1990 ?

Va intra în istorie pensionariada?

Va fi trecut în DEX acest cuvânt:”pensionariada” ?

Cine va fi găsit vinovat/i şi cine va plăti pentru aceste decizii?

Sursa:- http://mineriada.org , http://www.financiarul.ro , http://www.ziare.com

PS: acest post a fost scris ca un răspuns la o provocare  a tatălui meu.Aştept şi părerile voastre.