Frumoasă sau urâtă?

Un împărat a prins un tânăr supus care vâna pe domeniul lui. L-a aruncat în temniţă şi i-a spus că-l va elibera dacă va răspunde la întrebarea:
“Ce vrea de fapt femeia?”
Tânărul şi-a chemat şi a întrebat mama , sora, verişoara, vecina, dar nici una n-a putut să dea un răspuns corect.
În fine a chemat şi o vrăjitoare bătrână şi urâtă. Aceasta i-a promis că-i spune răspunsul corect cu condiţia ca după ce va fi eliberat o va lua de soţie.
Neavând altă soluţie tânărul a acceptat.
Răspunsul dezvăluit de vrăjitoare a fost:
“Femeia, de fapt, doreşte să fie stăpâna propriei vieţi! ”
Împăratul l-a eliberat imediat. A urmat nunta şi noaptea nunţii. Însă nu mică i-a fost mirarea când în pat a găsit o fată tânără şi deosebit de frumoasă care i-a spus:
“- Pentru că te-ai ţinut de cuvânt, jumătate de zi voi fi bătrână şi urâtă, iar cealaltă jumătate voi fi ca acum. Urmează ca tu să alegi în care jumătate de zi să fiu tânără şi în care să fiu bătrână.”
Tânărul căzu pe gânduri: să râdă toţi de el văzându-l cu o bătrână şi urâtă, iar noaptea să petreacă cele mai plăcute clipe alături de o tânără fermecătoare sau să se plimbe pe ziuă cu cea mai frumoasă fată printre oameni iar noaptea….
În cele din urmă tânărul i-a spus să aleagă ea cum crede că e mai bine. Imediat a venit şi răspunsul:
“- Voi fi tot timpul tânără şi frumoasă, pentru că am găsit bărbatul, care mi-a dat libertatea de a fi stăpână pe propria viaţă.”

Morala:
Nu conteaza daca o femeie este urata sau frumoasa. Fiecare poate sa faca aidoma vrajitoarei din poveste.

sursa:Aleza.

13 comentarii la „Frumoasă sau urâtă?

 1. zilnic iti citesc blogul si sper sa nu te superi … imi place foarte mult si te felicit … iar acest post al tau ma dus cu gandul la copilarie si de anii in care mamica imi citea povesti inainte de culcare, iti multumesc pentru asta …

  aceasta pilda, asa as numi-o eu, ar trebui sa o citeasca toti barbatii si sa aplice invatamintele din ea si sa respecte femeia la adevarata valoare …

  O seara superba ! 🙂

 2. Zilele treceau repede si placut pentru amandoi… Apoi intr-o seara, pe cand stateau alaturi privind grinzile din tavan, ea zise:
  – Draga, ne intelegem foarte bine, tot ce-mi doresc, tu imi oferi, dar.. tu ce dorinte ai avea de la mine?
  – Dorintele tale sunt si ale mele! – raspunse tanarul.
  “Oh, ferice de mine ca am asa un barbat” gandi vrajitoarea…
  Apoi peste alte cateva saptamani, il intreba iar:
  – Barbatele iubit, tu esti raspunsul la tot ce-mi doresc! Fiecare gand, fiecare cuvant, tu mi le auzi si ma fericesti in fel si chip! Dar… tu ce ti-ai dori?
  – Dorintele tale sunt si ale mele! – raspunse tanarul.
  “Hmm…” gandi si de asta data vrajitoarea, “Incepe sa ma cam plictiseasca cu docilitatea asta a lui! Ce fel de barbat mai e si asta?”
  Timpul trecea, zilele erau aidoma, ea cerea, el dadea, ea voia, el o asculta! Apoi, ea a inceput sa-i ceara la inceput din curiozitatem apoi chiar cu oarecare ciuda, lucruri din ce in ce mai neobisnuite, mai grele si.. mai periculoase… evident pentru el! Si de fiecare data intreba apoi:
  – Dragul meu, spune, vrei si tu ceva, orice? Iti promit ca voi face tot ce pot sa-ti indeplinesc vrerea!
  Dar invariabil raspunsul lui era:
  – Draga mea, dorintele tale sunt si ale mele!
  Atunci ea lua decizia:
  – Draga barbate, am auzit ca pe fundul fantanii din curtea noastra s-ar afla o poarta catre alte lume… Nu vrei tu sa incerci sa afli daca este asa? Aceasta imi e dorinta…
  Supus, tanarul incerca sa coboare in fantana, dar aluneca pe pietrele ude si… se ineca!
  “Eh”, isi zise vrajitoarea…” de soarta nu poti scapa: raspunsul tau catre imparat a fost gresit de la bun inceput! Noi, femeile, nu stim niciodata ce vrem, caci mereu vrem altceva!” Apoi, multumita ca isi gasise raspunsul la intrebare, isi stranse parul intr-o pieptanatura noua, isi schimba hainele, puse niste margele noi la gat si asa pleca spre cetatea imparatului…

 3. “Nu conteaza daca o femeie este urata sau frumoasa” cât timp este vrăjitoare şi poate fi frumoasă tot timpul.

  Dar dacă eu aş iubi o femeie bătrână şi urâtă, societatea m-ar judeca că sunt gerontofil. Chiar şi povestioara vorbeşte despre “să râdă toţi de el văzându-l cu o bătrână şi urâtă”.

  Adevărul este un pic mai simplu, iubirea nu are legătură cu frumuseţea. Un bărbat care spune că iubeşte o femeie pentru că este frumoasă, de fapt nu o iubeşte, doar o doreşte.

  Şi la femei…

  • Stiam acest lucru ,tocmai de asta nu am crezut niciodata in iubirea “vorbita”.Pentru mine faptele vorbesc .
   Acest blog nu era dedicat iubirii…ci femeii 😉 .
   “- Voi fi tot timpul tânără şi frumoasă, pentru că am găsit bărbatul, care mi-a dat libertatea de a fi stăpână pe propria viaţă.

Lasă un răspuns