Inundatii…pierderi.

Am observat ca multi vorbesc,scriu despre inundatii .In fiecare an ne lovim de acesta problema.

In weekend am fost la Orsova si am vazut nivelul lacului de acumulare foarte scazut.Nu gaseam o explicatie de ce este asa de scazut si de ce inca mai deverseaza apa cand pe la Galati si Braila ,deja sunt inundatii.

Cetatea medievala Tricule….de regula in apele Dunarii.

Am inteles acuma de ce s-au intamplat toate astea .Priviti cum arata Auchan Ungaria!

Ce va mai urma?

32 de comentarii la „Inundatii…pierderi.

 1. Nu am avut cînd să urmăresc tv-ul, în ultima săptămînă, au comentat ceva despre asta ?
  Nu cred, că astfel ai fi avut o explicaţie.
  Nu am văzut niciodată lacul aşa de gol. Aş fi fost curios să văd lucrările CH ascunse, de pe malul stîng-zona CF/şosea- şi ampriza pereului la Orşova. Eventual pereul cu fascine, dacă nivelul o permitea .
  A fost necesar să trag o fuguţă mică pînă la mama că era …musai cică ! Mde 85 de ani şi îi mai joacă feste capul. Nu a reţinut că sunt în Croaţia şi pentru ce mă chemase urgent, putea rezolva şi ….nepotul. O fuguţă de 2 x 2 500 Km.
  A fost bine că am nimerit şi la creşterile nivelurilor apelor , ca să organizez curăţenia verasanţilor de livadă şi pompajul ….prealabil. Am vizitat şi domiciliile şi am rezolvat la Bucureşti reorganizarea contractelor propietăţilor ….închiriate, că văd că ni se pregăteşte ceva diferit…fiscal.
  Pe net nu am stat, va rebui să mai rectific pe la blog. Îmi place că are alt format pt foto.

  • Ma gandeam eu ca a intervenit ceva ,nu de alta dar numai ce scapasesi de lene 😀 .
   O singura data l-am mai vazut asa de scazut si daca nu ma insel sunt poze …dincolo.
   Acestea sunt singurele care am reusit sa le fac rapid ,deoarece nu aveam acumulatorul incarcat la aparat 🙁 .In zona CF/sosea de care vorbesti ,nu am ajuns….greu imi mai urnesc “soferul” cateodata.

 2. Este de-a dreptul incredibil, dar uite ca noi romanii ne-am obisnuit si cu asta. S-a facut tam-tam cu multi ani in urma, cand au fost primele inundatii, s-au oferit ca ajutor case, rulote, pana in acest moment cand i-au lasat cu degetul in gura si cu apa pana la genunchi. Impropriu spus “ajutat” ca de fapt doar ne-au obisnuit cu raul.

 3. Preşul Iliescu,Petrică-mărţişor şi cuRăzgîndeanul, au păpat banii de îndiguiri şi de regularizări. Sau au tăiat investiţiile în domeniul …lor ! Hidro!
  Acuma Hidroconstrucţia face canalizări în oraş, nu supra înălţări de diguri. Că de problematică se ştia de dinainte de ’89 !
  Capete pătrate de români ! Ai văzut cîte cioate erau aduse de viitură ! De pe defrişări! Să li se dea ! “Te-am pus io să-ţi faci casă de chirpici în luncă ? Aveai pămînt şi sus pe deal dar acolo nu ai vrut ! Ai vrut pi şentru !”

  • Am mai avut discutii de genul cu defrisari si altele …gunoaie .
   Vezi ca lumea te citeaza pe la Exclusiv RL(mi-ai dat tu ceva sa vad saptamana trecuta).

   • Ca şi la tine, nunu bifez dedesupt să-mi trimită mail! Deci nici în RL, nu revin după ….2-3 zile, doar întîmplător.
    Noi doi ca “de specialitate ape “vorbim alte limbi decît ceilalţi scriitori de bloage de pe aici. Scrim ca să citească şi alţii, să bage ceva în cutia cu gînduri.
    Întradevăr cred că o să caut linkul , fiindcă vreau să-l caut pe blogăria asta pe Silviu Sergiu şi să-l comentez, tot pe teme ….de ape , torenţi,inundaţii şi alte chestii jurnalistice de interes.
    Nu ai să te superi că mă repet! Prin re memorări se face ….educaţia !
    Ca temaţică de sezon , ca prim aliniat ai avea o temă de gîndire -comentare, cauză-efect : Arătură din deal în vale ,formare de ogaşe , con de dejecţii, praguri de fund din aluviuni(şi cioate) de pe versanţi , schimbarea de traseu a apei în rîuri la viitură, debit tîrît, traseu gravitaţional, ………… inundaţii !

 4. În condiţiile actuale, după atâta ploaie, cum să fie lacul gol?
  Asta e ceva de genul SF.
  Ori este doar o altă acţiune premeditată împotriva românilor.
  Înţeleg că deşi erau inundaţii pe valea acelui râu, tot au dat drumul apei din baraj!?
  Am înţeles bine?

  • Da ,ai inteles bine .
   Ungaria este in undata,asa ca la intrarea Dunarii in Romania,pentru a nu exista probleme ,acestia au deversat apa din lac ….In acest fel vor fi pierderi mai putine.

 5. in 2007 orasul meu a fost lovit de inundatii. desi trecuse deaja 9 ore de cand venise puhoiul de ape nu vedeai nici un politist, pompiere, armata pe strada care sa ajute oamenii sau sa le dea un raspuns de unde vine toata apa asta. am stat in apa eu si niste amici peste 16 ore sa ajutam oamenii sa treaca sau sa salveze ce se mai putea sau sai ajutam sa iasa din case. erau locuri unde apa avea peste 2 metri.
  dupa asta am aflat ca autoritatile (primaria si toti cei resposabili) au fost anuntate cu 3 zile inainte si cu o ora inainde sa vina apa. dar nu au facut nimic.

  • Toate autoritatile sunt anuntate inainte,insa probabil ,pentru a nu crea panica,mai bine ii pune pe oamnei in fata faptului implinit ….
   Nu stiu,zic si eu…
   PS: Bine ai revenit ,ai avut o perioada cand nu te-am mai zarit .

  • Al doilea link l-am sters ca n facea trimitere decat la fereastra de comentariu ….in rest nu arata nimic.
   Nu stiu cum e pe blogspot ,stie mai multe Dana despre link-uri.
   Pentru recomandare pui link-ul postarii si e de ajuns.

 6. A venit şefa! De acum …mai răruţ cu netul ăsta! După ce o venii şi ailaltă chiar că o să fiu băgat în corzi. Doar google poate-ţi va mai scoate ceva.

  • Ma gandeam eu ca a venit sefa de esti asa tacut ….
   Maine nu stiu cand ma intorc acasa,asa ca-ti spun de pe acuma “LA MULTI ANI !” si tot ce-ti doresti .
   PS: ma duc la Poiana Marului ,se face incercarea la rezistenta a barajului .Vei vedea poze 😉 .

   • Ce se face ? “la rezistenţă” ? ? ? ?
    Bre !
    Îl bagă la cutremur ? De cît ?
    De 8,5 Richter sau de 12 Mercalli ?
    Umple lacul şi detonează 2 tone de TNT , în amonte ,la golirile de …poponeaţă?
    Poate îl bagă în congelator şi apoi îl pun în cuptor, ca să-i verifice gelivitatea ?
    . . . . . . . !
    —————————
    Mulţumesc inginerică(e cu diminutiv , pentru ce …. scrii, uneori) de urări !
    Chiar tot ce-mi doresc nu se mai poate. Dar selectez io ceva ….posibil.

   • Eu am spus doar ceea ce ce mi-au spus altii mai scoliti decat mine!M-am gandit ca au dreptate,dar poate-mi explici tu ce a fost 😉 …

  • Cetit si comentat ,chiar ca bou d-nul Gepeto .
   Cat despre mesajul trimis dincolo …l-am citit si eu,la ceva timp dupa ce l-a citit destinatarul.Inca stie ce are de facut!

Lasă un răspuns