Dupa cum v-am obisnuit,daca vad un film care merita vazut,sau ma rog,asa cred eu 😀 ,il recomand mai departe. 😉

“Motivat sa ucida” dupa unele traduceri ,”un cetatean care respecta legea” ,dupa alte traduceri ,are un mesaj reactionar, constituindu-se intr-un thriller ingenios, antrenant si putin plauzibil. Regizat de F. Gary Gray, Filmul il are in prim plan pe Gerard Butler in rolul lui Clyde, a carui viata idilica este brusc ruinata in momentul in care doi infractori ii violeaza si ucid sotia si fiica. Cand avocatul sau, Nick ( Jamie Foxx), accepta o invoiala in urma careia unul dintre criminali este lasat liber dupa trei ani, Clyde jura ca se va razbuna atat pe ucigasi cat si pe intregul sistem juridic.
Zece ani mai tarziu, unul dintre criminali moare in urma unui incident ce implica scaunul electric. Intre timp, Clyde este arestat pentru torturarea si uciderea celuilalt ucigas, dupa ce politia il descopera pe acesta la locul crimei, complet dezbracat. Astfel, avocatii si judecatorii implicati in cazul original incep sa dispara rand pe rand, iar Nick trebuie sa descopere modalitatea prin care Clyde orchestreaza asasinatele chiar din propria celula.

Este un film inteligent plin de actiune, atent construit astfel incat sa “explodeze” in punctul culminant. Finalul este socant si surprinzator.