Am avut tot felul de discutii, despre viata in general si nu numai cu Analfabetul .Acum cateva zile printre multe alte discutii ma intreaba foarte serios (era un alt test de-al lui):
“- Mika ,daca ar fi sa alegi intre varianta unu si doi,care ai alege-o ?
Variantele sunt acestea:
-1 sa-ti folosesti creierul la capacitate maxima 100%
-2 sa iti dea cineva,sa castigi acum 1 miliard de euro.”
Bine-nteles ca am ales varianta 1 ,daca ar fi posibil acest lucru ,sigur as rezolva intr-o clipire si varianta 2 .Ceea ce m-a miscat a fost faptul ca eram singura femeie,dintr-un numar destul de mare care am raspuns asa ,dand si argumente de ce aleg aceasta varianta .Nu-mi venea sa cred ca femeile in ziua de azi se limiteaza doar la bani,shopping,lux,confort si altele de genul asta ….E trist dar adevarat .
Terminand cu introducerea ,azi dupa mai multe filme vazute (THE UGLY TRUTH , Source Code ,The Guardian ) am ajuns si la cel pe care Analfabetul cred ca l-a vazut de a ridicat acest test/intrebare .(daca nu l-ai vazut ,nu-l omite te rog)
Inspirat din romanul “The Dark Fields” al autorului Alan Glynn, filmul “Limitless” il are in centrul actiunii pe tanarul si ratatul scriitor Eddie Morra, care se confrunta cu o acuta lipsa de inspiratie si nu este publicat de nicio editura. Atunci cand un vechi prieten ii ofera spre testare un medicament neomologat care ii permite sa foloseasca intregul potential al creierului sau, Eddie se transforma intr-o versiune perfecta a lui insusi, devenind mai rapid, mai carismatic, mai intuitiv si mai inteligent atata vreme cat se afla sub influenta acestei substante de origine necunoscuta. Amintindu-si tot ceea ce a citit, a vazut sau a auzit vreodata, invatand orice limba straina intr-o singura zi, terminand de scris o carte in 4 zile si rezolvand orice ecuatie complicata, Eddie Morra are succes pe Wall Street si ii atrage atentia magnatului Carl Van Loon, care isi propune sa se serveasca de abilitatile supranaturale ale scriitorului pentru a-si construi un imperiu financiar. Numai ca medicamentul revolutionar are efecte adverse severe si o multime de asasini sunt pe urmele lui Eddie Morra pentru a-i fura rezerva de drog care se micsoreaza pe zi ce trece.
la 2 era asa: ” sa iti dea cineva,sa castigi 1 miliard de euro pe zi”
multi aleg varianta 2 pentru ca nu stiu ce inseamna sa iti folosesti creierul 100%. ce poti face cu el, etc.
cum a raspuns un amic de al meu la aceasta intreabare:
a ales varinata 2 si cand l-am intrebat de ce a zis: la ce imi mai trebuie sa folosesc creierul 100% cand castig pe zi 1 miliard de euro. poate avea tot ce imi doresc. chiar daca as avea posibilitatea sa imi folosesc creierul la aceasta capacitate nu sunt sigur ca as putea face acesti bani pe zi.
va las pe voi sa va ganditi…
😀
Am omis …”pe zi”…
Scuzele mele ,era prea entuziasmata de filmul vazut .
Nu ai raspuns daca l-ai vazut sau nu :-p .
pai de aici mi-a venit ideea la intrebare.
l-am vazut si mi-a placut.
dupa ce am terminat de vazut am cautat pe net eperimente care te ajuta sa iti folosesti creierul mai mult. dar nu am gasit nimic.
:D:D
Pe ce lume ai trăit până acum mika?
Ce-i cu intrebarea asta ?
La ce te referi?
La cate probleme are eroul din film, ma multumesc cu varianta nr. 2.
Nu ma laud, dar eu imi folosesc 80% din capacitatea creierului propriu si personal. Iti dai seama ca daca ma intorc la procentul mediu devin retard?
prin absurd sa zicem ca e adevarat ce spui tu.
dar e o singura problema … daca ar fi adevarat atunci nici prin cap nu ti-ar trece sa alegi varianta 2. + ca nu ai fi pe aici daca ai folosi 80%. sunt sigur si cu 40% s-ar descoperi un remediu la cancer, sida si alte boli.
eu personal cred ca imi folosesc intre 5-10% fata de media populatiei.
totusi daca te tine as vrea sa testam putin…
un meci intre un RETARD SI UN INTELIGENT
:D:P
Nu ati inteles… Imi folosesc 80% din capacitate ca sa ajung la nivelul unui om normal. Pentru ca eu am mai putini neuroni.
Of, nu mai poate omul sa se autoironizeze!
😀 😀 😀
E bine că ai …revenit cu ceva precizări, că o încasai şi de la mine.
totuşi :
După umila mea părere cantitatea de neuroni e aritmeticită la volum creier pe unitatea…. cubică… cmc ! Că nu-s folosiţi la conexiuni şi înmagazinare, cu înseamnă că nu există …acolo în cutia aia de peste gît. Respectiv nu ai mai puţini neuroni la kila de creier.
N-am gîlme .
scuzele mele… nu mi-am dat seama…
e tare raspunsul
😀
Mi-ai adus zambetul pe buze ….cat de modest esti tu .
Iti dau dreptate ,80% din a cata parte?
Deja îmi folosesc creierul al 100% din capacitate, prefer varianta a doua.
*la 100%
Cred că a fost un moment de overload şi am bătut invers. 😀
😀 Fericitule !
Ştiţi cum s-a ajuns la “prostioara” cum că omul îşi foloseşte 10% din capacitatea creierului? Multă lume crede că este vorba despre nu ştiu ce cercetare serioasă, dar nu este aşa.
Era în perioada zorilor microcalculatoarelor. S-a făcut similitudinea informaţiei electronice cu cea a informaţiei neuronale. Dat fiind că informaţia electronică era stocată pe o serie de date de tip 0/1 iar neuronul poate fi încărcat sau descărcat de energie, cineva a spus aşa…
Dacă m-aş apuca să citesc la un moment dat, nu ştiu câte cuvinte pe minut şi aş ţine aşa acest ritm timp de o sută de ani, aş citi X litere.
Ei bine, în limbajul de calculator o literă este un număr pe un octet, adică opt biţi, respectiv un byte.
Creierul are cam 100 de miliarde de neuroni. În scoarţa cerebrală sunt, aproximativ, 20 de miliarde de neuroni.
20 de miliarde/8=2,5 miliarde de octeţi
2,5 miliarde octeţi/1024=2.441.406 Kb
2.441.406 Kb/1024=2.384 Mb
2.384 Mb/1024=2,3 Gb
Socotind cam câte caractere ar citi un om dacă ar citi continuu timp de o sută de ani versus numărul de neuroni, a reieşit, din calcul, că întreaga memorie a neuronilor ar fi fost ocupată numai 10%.
Evident, în acea perioadă o memorie de 160 Kb era ceva extrem de mult. Astăzi o memorie de 2,3 Gb nu reprezintă aşa de mult. Este evident însă că acum înţelegerea memoriei unui PC este cu totul alta, pentru că am început să realizăm că una este să reţii text şi alta să înmagazinezi senzaţii, cum este de exemplu o imagine. În dimensiunea de astăzi, 2,3Gb de memorie reprezintă mai puţin de o oră de film în format DVD. Dacă gândeşti astăzi că memoria umană reprezintă de fapt o oră de film în format DVD, “capacitatea” creierului nu mai pare atât de nefolosită, nu-i aşa?
frumoasa explicatie…
multumesc.
😀
Asa ziceam si eu …vezi cum mai invatam unele …altele …