Da ,exact cum ati vazut ….asa mi s-a spus de curand intr-un sms : “uita-te in oglinda,e reflexia banilor”.

Sa va povestesc…..

Imi aduceam aminte cu placere pana acum ceva timp ,de perioada studentiei mele cand credeam cu tarie  inca, in oameni si prietenii .Cunostintele ,prietenii spuneau cu drag ca ….”merg la mama Mika”,sa vada cum ma simt ,ce am mai facut bun …etc .Din fire sunt o persoana amabila si ajut pe toata lumea neconditionat, cu cea ce pot si in limita posibilitatilor  ,insa sunt situatii cand si eu sunt conditionata ,asa ca nu pot sta cu mainile in san.

Sunt asa cum multi ma stiu, agreez pe toata lumea ,insa daca cineva ma calca pe batatura ,ma pot intoarce la 180 de grade,fara sa am vreun regret si fara sa tin cont de persoana in cauza .

Stiti voi vorba aceea” facere de bine ,futere de mama ” .Ei bine ,eu am crezut ca sunt baliverne toate aceste vorbe si chiar daca cei apropiati m-au sfatuit sa nu fac pasul de a ajuta pe cineva ,eu l-am facut ,considerand ca nu exista tradare in unele prietenii .Bine-nteles ca acea persoana este bine mersi acum,banca nu i-a mai luat apartamentul ,pentru ca Mika a sarit cu banul si am fost painea lui D-zeu la acea vreme pentru aceste gesturi .

Ei bine ,a trecut timpul care la randu-mi ma presa ,aveam si eu oblicatii ca orice om .Se face ca am rugat persoana in cauza sa-mi restituie din datorie ,pentru ca a avut un an la dispozitie ,timp in care nu mi-a aratat ca ar avea macar de gand sa faca acest gest .Acesta a fost bomboana de pe coliva …cand i-am dat “i-a fatat iapa” cand ii cer,”ii moare manzul”.

Nenumarate mesaje au curs intre noi timp de doi ani,insa aseara cand i-am adus aminte de o vorba a parintilor ei (persoanei) si anume: “ca sunt nebuna sa ma incred in oameni , pot da si peste oameni de nimic” ,se pare ca a luat foc ,replicandu-mi ca ceea ce se aseamana se aduna.Asa o fi ,dar pana la proba contrarie,mai am o viata de trait!

S-au mai facut cateva schimburi de mesaje ,in care incercam sa-i spun ca si eu la randul meu am problemele mele si sunt presata de timp ,iar replica “o sa-i primesti candva” nu ma incalzeste cu nimic .Conversatia s-a incheiat intr-un sfarsit spunandu-mi: “uita-te in oglinda,e reflexia banilor ,sa ai parte de ei.Ii vei primi si nu voi mai avea atunci obligatie fata de tine nici macar morala, asa ca voi  uita de existenta ta!” … no comment.

Un bun prieten imi spunea :” Mika ,daca vrei sa-ti cunosti prietenii cu adevarat ,da-le bani “.Mare dreptate a avut ,s-au triat singuri unul cate unul.

Eu inca ma vad normal in oglinda si nu mi-e rusine de ceea ce vad,se pare ca altii au vazut in mine “reflexia banilor” atata timp cat i-am ajutat.

 

“Banul este cea mai sigura piatra de cercare a firii omenesti “Vasile Alecsandri.

“Banul duce la destramarea imperiilor si la prabusirea  cetatilor” Miron Costin.

Am mai umblat un pic si am dat de doua citate care mi-au atras atentia in mod special.Primul cel putin la vremea actuala se muleaza ca o manusa la situatia de acum.

“Din tocmeala neinteleasa ,bani dand,ramai fara casa ” Anton Pann.

“Adesea pentru a-ti umple buzunarele ,trebuie sa-ti golesti sufletul” Valeriu Butulescu.

Aveti grija ce vipere cresteti la san …s-ar putea intr-o zi sa va muste !