Turnarea betoanelor la cota +3,05 m

Am terminat cu armarea placii, s-a pus polistirenul pentru centuri, si buiandrugi direct in cofrag pe laterala catre exterior, a venit si dirigintele de santie pe teren si ne-a dat OK-ul asa ca azi am terminat si cu  turnarea  betoanelor de la cota +3,05. In sfarsit am “acoperit parterul”, cum spunea cineva :)))) . Dupa cum v-am spus pe toata suprafata cofrajului pentru placa s-a pus folie ,nu ma deranjeaza ca imi va iesi tavanul ca sticla , asta pentru ca la interiorva fi un tavan fals care imi va ascunde toata instalatia electrica. Pe suprafata balconului nu s-a pus folie, deoarece acesta va avea o tencuiala decorativa dedesupt pentru a da vine cu fatada.

 

S-a lasat direct golul pentru hornul de la centrala…asta ca sa scapam de spargeri de betoane ,dar si pentru o executie corecta a golurilor in placa.

Sa auzim de bine!


 

9 comentarii la „Turnarea betoanelor la cota +3,05 m

  1. Teoretic ar fi trebuit lăsate/amplasate şi golurile de trecere a instalaţiilor sanitare – electrice ….
    -Pentru ….ceilalţi cititori, tot din cauza spargerii , ulterioare şi respectiv secţionarea armărurilor din placă !
    Arată frumos deasupra, de desupt nu ai pozat ….nimic!…?

  2. Sunt lasate si golurile pentru instalatiile sanitare, doar cele pentru tevile de 110mm. Restul, cele mici se vor carota la momentul executarii.
    Nu se vede in poze decat caseta pentru cosul de fum, restul au fost facute din polistiren si se pierd in peisaj 🙂
    Este o poza facuta de sub balcon. Inauntru nu e nimic de vazut, doar o padure de popi si ceva apa de la ultima ploaie.

    • Io idiotu , pot vedea eventualele scurgeri din neetanşietăţi a cofrajului – în zona stîlpilor apar …. întotdeauna şi mai rar în cîmp, ca la idioţenia lu împăratu Claudiu, ăla cică … inginer şi …. milimetru , dar sigur o să spui că nu au fost ! – mde 100mp ,era posibil să fie ceva ! O cred mai mult pe domnişoara decît pe …. onorata dv. alteţă !
      Dar povesteşti cu …. a….plumb !
      Exact pentru chestia cu carotarea , ulterioară şi secţionarea armăturilor din zona forţelor tăietoare -mai nasoale la o construcţie -trebuiesc neapărat lăsate goluri în cîmpul de beton, chiar dacă vor trebui ulterior astupate alea nefolosite , cu un şmac de ciment-adeziv sau alte alea !!!
      Hai că mă enervez şi -ţi scriu ce …. nu veau ….public!

      • Milimetru este Ovidel , nicidecum imparatul…
        Nu te mai enerva, ca-mi faci riduri.
        Sunt de dat 2 gauri (D=25 mm), asta in cazul in care, golurile lasate nu sunt indeajuns de mari ca sa-mi incapa conducta de scurgere si alimentarea cu apa( cu toate ca eu cred ca-mi incap amandoua in golul de 150×150 mm lasat in placa.Daca o sa fie nevoie sa dam gaurile, te asigur ca nu voi atinge nici o armatura, eu le-am proiectat si asezat pe plansa, Ovi le-a verificat in santier si te asigur ca in golurile de 100/100 mm sigur pot da o gaura de fi 25 mm.
        Voi veni cu poze noi pe partea de mansarda 😉 .

  3. daca nu ar fi barele de otel, la felul cum e facuta poza spui ca e o pista de avioane.

    pana aici arata bine. sa vedem finalul.
    Locurile pentru tevi si tot ce intra si va ramane in perete cred ca trebuie facut inainte de turnare. Nu sunt meserias, dar nu vad rostul ca dupa sa se sparga si apoi sa se finiseze iar. Facute inainte da o mai buna rezistenta structurii, plus mai putine costuri. Zic eu. :d

Lasă un răspuns