Casuta-executia zidurilor.

Am lasat placa sa respire 2 zile si ne-am apucat sa decofram elevatia si apoi de trasarea zidurilor cu ata de trasat, am dat un unghi la casa de 90 de grade , dupa care am inceput trasarea, am dat si golurile de usi ca sa fim noi siguri ca treaba se va face bine. Intre timp ne-au ajuns si paletii de caramida, le-am dat un pic de lucru la baieti pentru ca nu am lasat sa puna paletii direct pe placa, asa ca si-au aranjat caramizile pentru a fi luate mai usor la mana. S-a pregatit si cuva cu folie pentru depozitarea mortarului de zidarie, care ne-a venit la cifa. Bine-nteles ca timpul nu tine cu noi de fiecare data, asa ca a dat o ploie zdravana si probabil ca acuma s-au sters urmele lasate de atat de trasat, dar o sa vedem maine ce gasim pe “santier” .

Agrafele de prindere a stalpilor in zidarie au fost luate, asa ca luni , incepe procesul de zidire a peretilor.

Sa auzim de bine!


 

12 comentarii la „Casuta-executia zidurilor.

 1. Offffffffffffffffff
  Respiraţia betonului plăcii se făcea înecată cu apă , udată sistematic timp de minim 14 zile .Ploaia va scutit o zi sau două de munca asta obligatorie!
  Înainte de execuţia zidăriei perimetrale se va executa hidroizolaţia de sub pereţi aşa cum va inicat poate idiotul de proiectant. După executarea hidroizolaţiei , o să vină Coco să se pişe pe trasare voastră de pe placă !…. ? Sau poate fica lu împăratu că se pişă împrăştiat !
  În cartea zidarului, aveai detaliu de confecţionare şi de poziţionare a agrafelor pentru zidărie , dar probabil ,e foarte greu de confecţionat între două bidoane de bere , lîngă grătar ! Probabil STĂ , pe raft frumos expusă ! Băgamiaş…
  Sper că aţi comandat mortar uscat.

 2. Aici am văzut că ai un etrier de la un stîlp la …suprafaţă, la limita betonului,nu înglobat ; la placa de peste parter , parcă nu ai astfel de “minune” !
  Nu mi-ai arătat …. agrafele !

Lasă un răspuns