La plimbare prin Timisoara.

Sunt de cativa ani buni in Timisoara, insa numai anul acesta m-a apucat si pe mine sa mai fotografiez cate ceva prin oras, nu de alta, insa vad ca multe se schimba de la o zi la alta .Si pentru ca la blogari este traditia cu “miercurea in imagini”, eu le voi posta de azi , ca maine sa aveti ce admira.

 
DSC04571.JPG DSC04572.JPG DSC04573.JPG DSC04574.JPG DSC06907.JPG DSC06908.JPG DSC06909.JPG DSC06910.JPG DSC06911.JPG DSC06912.JPG DSC06913.JPG DSC06914.JPG DSC06915.JPG DSC06916.JPG DSC06917.JPG DSC06918.JPG DSC06919.JPG DSC06920.JPG DSC06921.JPG DSC06977.JPG DSC06978.JPG DSC07381.JPG DSC07383.JPG DSC08786.JPG DSC08787.JPG DSC08789.JPG DSC08829.JPG

Ultima fotografie este facuta azi, dupa o scurta intalnire si plimbare cu un prieten, in drum spre mijlocul de transport, i-am “furat” bicicleta si am facut cateva ture prin centru.
Nu am scapat de replica cu care deja m-am obisnuit: “Mika, surprinzi la fiecare moment!”

16 comentarii la „La plimbare prin Timisoara.

 1. Doar 3 şi 17!
  Pentru ultima propoziţie : Vai tuuuuuuuuuuu !
  La cît n-ai surprins tu în dimineaţa asta, nu cred că e cu speranţă de …. bine ! Numai că asta nu o ştiu …mulţi, tu doar o intuieşti.
  E 5 30 , o să ai deci ceva “bucurii” în dinineaţa asta !….. ?

   • E o mare placere sa te intorci in timp …eu m-am nascut la Tarcu- Bicaz si cum zicea tata am luat-o “ca tiganu cu cortu “in toate zonele tari; parintii au inceput cu Bicaz,Arges,Lotru,unde am inceput si noi lucru ‘Sebes-Oasa,Prtile de fier, Riu-Mare-Retezat, Poiana -Marului. Nu regret ca am lucrat in acele conditi inumane, dar sincer nu am realizat nimic; doar cei 28de ani in cartea de munca pt care sper o pensie daca sint norocoasa sa traiesc .

   • O să revin la noapte , pentru ….continuarea vizionării.
    Poţi să mi-l trimiţi pe mail pentru o vizionare …full screen !… ?
    Întrebare premergătoare : spun naratorii de la reclama lu Hidroconstrucţia de azi, cîţi au murit şi respectiv cîţi au avut acidente GRAVE de muncă ?
    La un şantier de-al meu , s-a desprins de pe versant o pietricică cît un ou de prepeliţă şi a căzut de la vreo 30 de m, lovind un băiet în picior. I l-a rupt cu fractură internă(nu deschisă). Au urmat 5 săltămîni de anchete şi para anchete, respectiv feciorul de bandiţi , a trebuit să-i plătească salarul lui beţivu, pe 1 lună şi a avut penalizare de 10% pe 3 luni ! Asta fendcă io eram vinovat că nu am verificat buna rănguire a peretelui ….mal drept, pe o suprafaţă de :50m pe H şi 300m pe L ,perete încă ne torcretat , că nu au avut ciment(pleca la export)!
    Am înţeles că Măriuca şi Coco au avut realizări !
    Aha , deci de 6 zile nu am fost pe net !

   • Vezi filmul si vei trage concluziile .
    Tin minte cand s-a inchis trapa golirii de fund a barajului de la Poiana Marului si tot atunci la “inaugurare” s-a montat un monument al celor ce si-au pierdut viata pe acel baraj/ la lucrarile acelui baraj. A fost un mare scandal ca de ce l-a pus pe nu stiu care si nu l-a pus si pe celalalt cutare si tot asa ….
    Deci, prea putine se spun despre accidentele de munca!

   • Îl vizionez pe you tube şi-ţi mai scriu.
    Ion Savulov a fost cel care mi-a recunoscut activitatea celor 7 ani de pe cartea de muncă , anterioară … ingineriei, în special că am fost fierar betonist …. calificat(i-am dat pe şestache o probă de lucru ca fierar înainte de a fi angajat ca …. inginer) şi m-a susţinut mereu în gîlcevile cu proiectanţii şi ceilalţi gealaţi ai şantierelor(comparativ cu Găbudean ,care o trăgea mereu cu partidu – fata lui a ucenicit totuşi într-un şantier de al meu ; a făcut civile la Cluj).
    Cu uica Stan am lucrat la Herculane (pe Cerna !), era pensionar reangajat…vara, cam încurcă lume , de …bătrîneţe; după vreo două ciondăneli la torcretarea unor lamele segregate de la barajul …Km 5 , nu m-a mai …călcat(semnezi dumneata sau eu ? )
    Ai văzut ce utilaje …galbene şi de la ce firmă aveau sîrbii ? Calificările la locul de muncă erau incluse în …. lucrare , chiar dacă erau executate defectuos !
    Numai 7 morţi ! Fugi bre, că mi s-au povestit de ….sute . La o singură cedare de cofraj au fost îngropaţi de vii 40, în lamela alăturată !
    Nu-mi mai trimite , că am transmis link-ul de la ….tube !
    mulţumesc

Lasă un răspuns