Acoperisul-planul sarpanta.

Am ajuns in sfarsit si la aceasta etapa de acoperis , numit si plan sarpanta( partea de rezistenta). Lemnul a fost comandat si adus pe santier in ma multe etape, sunt cativa metri cubi, tinand cont de dimensiunile cosoroabelor, panelor intermediare , coama, capriori , popi , grinzi, scaune, lambriu , astereala. Centurile s-au decofrat cum am aratat in postul anterior, asa ca ne-am apucat de explicatii la cum vrem sa fie facut acoperisul .Sunt prevazute si cateva veluxuri , asa ca  impartirea a trebuit facuta in asa fel incat sa nu am diferente de distante intre capriori pe o panta a sarpantei sau pe cealalta. Spun aceste lucruri pentru ca nu mi-am permis sa am capriori de aproape 7-9 m lungime , asa ca au fost impartiti in 2, respectiv 3 bucati fiecare caprior, pana, cosoroaba….Tinand cont si de noile norme de audit energetic, a trebuit sa comandam capriori de 10×20 cm( bxh), pentru a fi asigurat si stratul de vata minerala.( transferul termic e mai mic)

S-a facut verificarea lemnului adus pe santier , asa ca ne-am apucat de munca.

Prinderea cosoroabei de centuri s-a facut cu tije filetate cu piulita si saiba. Prinderea tijei filetate in beton s-a facut cu conespand.

 

Dispunerea grinzilor transversale.
 

Grinzi transversale , scaune, pana intermediara, coama.

 

Dispunerea capriorilor.

Chertarea capriorilor.


Chertarea popilor de pe grinzi pentru prinderea cosoroabei. Popii au fost prinsi de grinzile de beton prin intermediul unor profile U prinse cu conespanduri in beton.

Chertarea si prinderea grinzii de lemn pe popii de pe grinzile de beton.

 

Capriorii exteriori , pana intermediara si coama.

 

Sa auzim de bine!


 

11 comentarii la „Acoperisul-planul sarpanta.

  1. Aici sunt mai multe aliniate.
    -Dacă reiei textele mele, ai să constaţi că te-am întrebat des despre centurile de la mansardă-acoperiş , zona de sprijin a ginzilor, şi nu am văzut foto de detaliu după decofrare şi respectiv la montarea grinzilor.
    – Nu ai scris ce ai lăcuit,….ignifugat ,la lemnărie. Respectiv de ce ai teşit muchiile lemnăriei exterioare.
    -Ineluşul se poartă cu biluţa la interior , din dorinţa de protecţie la zgrîiere a obrăjorilor indivizilor ….pălmuiţi ?
    -poate ar fi fost necesar ca barem din 2 în 2(3), căpriorii să fi fost rigidizaţi de grindă-cosoroabă pe h , cu chestii din alea metalice în L, eventual chiar şi la scaune ,popi, …
    -Se vede frumos un cui în acel pop de margine , dar ar fi trebuit să fie 2.

    • Toata lemnaria a fost si va fi baituita in doua straturi cu lac colorat pe baza de apa ( culoare stejar inchis).Capriorii au fost rigidizati pe verticala cu cuie de 260 mm ( nu am gasit de 300mm ). Vezi doar un cui ca al doilea a prins partea de sus a grinzii-cosoroabei.
      Nu am poze la montarea grinzilor , era prea sus ca sa fac poze , iar noaptea nu am avut cum sa ma cocotz acolo sus.Ovi le-a verificat inainte de turnare si eu zic ca dupa decofrare arata fff bine.
      In legatura cu inelusul, biluta aceea nu are cum sa zgariepe nimeni, este prea mica pentru acest lucru . Ca sa-ti faci o idee, grosimea acelui inelus este de 1 mm, iar biluta are diametrul de 2 mm.De cand am slabit un pic , acea biluta mi se plimba mereu catre interiorul palmeu .
      Multumit?

  2. This is a message to the admin. Your website:https://mikaprojects.com/acoperisul-planul-sarpanta/ is missing out on at least 300 visitors per day. I discovered this page via Google but it was hard to find as you were not on the first page of search results. I have found a website which offers to dramatically increase your traffic to your website: http://aerotraffic.com/web-traffic/. I managed to get over 10,000 visitors per month using their services, you could also get lot more targeted traffic than you have now. Hope this helps 🙂 Take care.

  3. sau pentru (corectare la postul anterior).
    Sa nu se supere Mika pe mine dar mai dau un sfat ca sa va ajute, poate acum nu conteaza dar nu se stie.
    Daca este cazan cu gazeificare este nevoie de lemne cu maxim 10-15% umiditate altfel centrala nu va functiona in gazeificare. Lemnele trebuie uscate 2-3 ani ca sa ajunga la o asfel de umiditate asa ca recomand sa aveti deja lemnele cumparate si puse la uscat.
    Pe linkul postat de mine, oamenii isi construiesc singuri cazanele.

    Casa este foarte frumoasa si va urez sa va bucurati de ea sanatosi.

Lasă un răspuns