Casuta- turnarea elevatiei.

Luni s-a terminat de montat cofrajul si dupa masa s-a si turnat elevatia.Pamantul ramas de la sapatura fundatiei a fost direct amplasat in interior , insa se pare ca a mai fost nevoie de ceva pamant de umplutura,asa ca l-am comandat rapid , ca de altfel si balastul.

08.10.2012

Sa auzim de bine!


 

9 comentarii la „Casuta- turnarea elevatiei.

  1. Datorita unor erori si pentru ca am mutat blogul de pe un server pe altul, timp de 24 de ore blogul a fost activ pe doua servere , asa ca unele informatii s-au pierdut . Cu scuzele de rigoare , inca incerc sa recuperez ce mai pot.
    Multumesc de intelegere .

  2. Corect, acuma dunjile albe sunt negre-cenuşii ! Să-l văd acuma pi constructor că ia peria de sîrmă şi curăţă toate armăturile di laptele di pi ele , că dacă nu îl fut pi dirigintele de şantier, că nu i-a solicitat asta înainte de turnarea plăcii( Coco nu’i pi acolo ? ) ! Respectiv buceardarea suprafeţei di laptele di deasupra , că pînă la ziuă sigur nu aţi stat ca să spălaţi cătinel suprafaţa di contact cu ….placa , din lene şi alte multe şi foarte mărunte scuze de găsit pe tarlaua aia ! Betonu de unde venii ,cu ce ?L-ai vibrat sau numai l-ai înţepat ! Udaţi betonu sau aşteptaţi ploaia ? Să-mi faci poze la lumina soarelui DIURN ,nu de fluturi de noapte ! Să-i văd segregările şi dungile de turnare ,după decofrare şi capetele de sîrmă a cofrajului ! Dacă tot ai grija mea, trebuia la pozat să-mi pui niste aproximări di dimensiuni, să zicem peturi de pepsi max de 2litri , şi pachete cu mahorcă , că rămîn nedumerit la amărîţenia de fundaţie B cît ! Logic că în octombrie fac promoţie ,că au stoc şi scade cantitatea de vînzare la amărîţii care se apucă toamna de coşmelie !! Pune imagini mai mari şi cu detalii ! Ai ! De rumegat ! E bine sau e rău că nu am fost pe acolo ?

    • Daca te aude Ovidel ce vrei sa faci la dirijinte…. :)))) Betonul de la statie cu cifa!A trebuit vibrat si mai ales la stalpii aia ce au suferit suplimentari de bare! O sa incerc sa fac poze si ziua, desi nu prea ajung acolo inainte de orele 19. Mai nou si la job am niste contracte de asistenta si consultanta si sunt mai mult pe teren, in afara localitati, pe langa Faget… In weekend o sa-ti fac poze pe zi! Daca sulele alea ma rezolvau cu creditul cum a fost in plan(luna mai) si nu ma lungeau atata, era deja gata casa! Unele lucruri nu depind de noi. Nu am eu bani sa te platesc pe tine sa-mi stai pe acolo ca diriginte de santier, iar tata nu a ajuns acolo nici in vizita. Poate apare de ziua mea in zona.

  3. Cre’că Analfabetul are în vocabularul său mai des expresia : ori ce gaură înconjurată de păr se fute, aşa că Ovi să suporte ideea! ( nu ştiu cine este , un el sau o ea, respectiv nu am recomandat să fie cineva direct interesat în/la lucrare).
    (ştergi ce nu-ţi convine din expresiile mele)
    Pot afirma că din copilărie am fost futut cu armarea şi cofrajul , cu/ de toată pulimea de şefi-şefuţi care i-am avut. După ce am urcat în calificare am putut să am-emit pretenţii principiale de relaţii de muncă, respectiv ciufut şi cu gura mare de prin liceu , de după categoria a IV a ! ” să-mi arătaţi dv. normativul în care curăţarea armăturii şi etanşarea cofrajului este în atribuţia de muncă a fierarului betonist; nu spun că nu o facem dar la sfîrşitul lunii avem dreptul să fim plătiţi suplimentar , nu numai la kg de fierătanii îndreptate ,îndoite şi montate , curate în locul fapteişi îndepărtarea tuturor elementelor de murdărie din zona de armare; înainte de turnarea betonului ,nu m-aţi futut cu etanşarea cofrajului pe mine dar nici pe dulghreri, să nu aveţi pretenţii acum !” Asta a încasat Dorin Cotiuşcă ,actual fost decan de facultate de hidro, cînd îmi era ….stagiar pe un şantier , şi mi-a tot amintit cînd mi-a fost ….asistent la facultate !
    Că în anii se facultate şi de după am învăţat de ce nu e bine ca armătura să fie acoperită de laptele de ciment, e acuma treabă de inginer corect şi ciufut, nu de elev muncitor (fierar betonist calificat maxim categoria a VIIa – eu , nu liceanul tău)!
    Uite ca idee de povestitor bun ce sunt, te uiţi la ai tăi-lor meseriaşi şi vezi o ….punctuală obligaţie de lucru a fierarului şi faci ….deducţii respectiv solicitări ca ….dirigă : sîrma neagră care leagă snopurile de bare -maxim 3 bare orizontale cu verticale- după ce este răsucită bine , partea liberă se îndoaie şi se bate spre interiorul armării şi se licheşte de armături(ca nu cumva piatra din beton să rămîmă suspendată pe ea şi dedesupt să se creeze gol de …. turnare-segregare ! De pureci-distanţieri pentru respectarea acoperirii cu beton a armăturilor nu e cazul ….cred ! Că blocurile de armare trebuie să fie rigide şi să nu bălăngăne înainte de turnare , iar ….nu-ţi aduc aminte !
    Aştept pozele de după decofrare să văd suprafaţa . În locul unde sîrma de 3mm a dulgheriei are ieşire din betonul turnat , TREBUIE bine tăiată şi chituită cu puncte de ciment ca să nu existe posibilitatea -nici cea mai mică posibilitate!- ca apa să ajungă la interiorul betonului şi să corodeze eventual slaba armare-la sînge calculată de idiotul de proiectant!
    Suprafaţa de contact nu trebuie să aibă zone cu lapte de ciment pe suprafaţă mai mare de 10% per total şi 10cmp la bucăţi , în construcţiile civil-industriale-agricole,CFDP , comparativ cu zero la sută în hidrotehnice.
    Acuma mai moderm pentru etanşarea cofrajului lemnos i-am pus pe unii să-şi cumpere capsator mare de 15mm şi să lipească pe la interior bucăţi de platic-saci menajeri (nedesfăcuţi). A fost o dată o nevastă doctoriţă-medic care tot ne futea cu dorinţa de “eu ce să fac” , aşa că i-am dat de lucru şi au fost mulţumiţi că fundaţia, stîlpii şi grinzile, planşeele ,… de la ei erau mai frumoase decît la baştanii cu viloiul de alături !
    Mi-am amintit că pi la spate am fost poreclit “soacra mare” de unii constructori !!!

    • La legaturile armaturilor m-am uitat si asa sunt legate cum spunei in comentariu, cred ca daca te uiti atent se poate vedea si din poze.
      Nu am apucat sa fac poze la decofrarea de la interior, umplutura fiind deja facuta cand am ajuns eu, insa o sa fac poze cand decofram exteruirul.Chestia cu armaturile sau sarmele in afara betonului, stiam si eu si nu e vorba numai de faptul ca ajunge apa acolo, e vorba ca acele puncte formeaza punti termice ;).

  4. Vroiam să-ţi spun de umplutura compactată şi recitind am constatat că …. e tardiv comentariul anterior şi ce urma să-ţi spun: azi turnăm placa ! Era …. În pămîntul de umplutură , nu trebuie să existe chestii biodegradabile în ani de zile- deobicei resturi de păioase şi lemn de la cofraje ! Cred că mai demult ţi-am povestit că sub placă , e de preferat să se pună cloţărie de cărămidă, sau dacă mai găseşti pi la fabricile de cărămizi, granule rămase de la coacere , nişte biluţe ceramice arse de 2-4cm , excelente ca etanşator poros uşor şi totuşi dur.Nu am avut nimic împotrivă ca unii dacă au vrut să pună sub placă polistiren de 10cm.

    • Da, am discutat despre acest lucru, si asta stia si “liceanul”. De asta am preferat sa platim transport la pamant si sa nu-l luam pe cel de langa tarla care era plin de ierburi, paie, radacini…etc.
      Polistiren sub placa nu am pus, desi am fi vrut, insa socoteala de acasa nu e ca cea din targ si cum banutii sunt tare putini, prefer sa pun polistiren la stalpi si centuri. Dupa noile norme de audit energetic, capriorii la acoperis sunt de 22/10,iar chestia asta ne-a cam sarit din estimarile noastre, insa asta poate vom discuta cand ajungem la acoperis 😉 .

      • Logic că cam atîta iese la estimare ochiometrică a lu io moşu, la cea mai grea acoperire posibilă – ţiglă ! Lejer un 15 x 15 dădeam , fără norme noi! Di şi nu o acoperiţi cu tablă di plumb , că nu mai corodează la apă şi se licheşte la cald foarte uşor? Aveţi şi material pentru pescuit ! Mai vrei idei creţe ?
        Pereţi şi structură uşoară şi acoperiş greu sus , ideal seismic !
        De şindrilă nu s-a auzit pi acolo ? Faci tu o comparaţie de preţ cînd te duci spre soacră, pi la Teregova-Domaşnea-Topleţ …. că experţi să vă bateţi cuie’n (…talpă) văd că sunteţi .

      • Daca o lasam pe Janette sa faca rezistenta la casa, asa punea si ea 15×15( asa a facut si la fratelo), insa ma saturasem sa ma rog + ca daca vreau sa le invat si eu calumea trebuie sa le fac cu calcule , nu numai constructiv!
        Nu am etaj la casa , am mansarda si nu vreau eu tabla care sa-mi bocane in cap la fiecare ploaie torentiela . Oricat de izolata ar fi tabla face galagie, in afara de acest aspect, tigla arata altfel la o casa.
        In zona aia,acel PUZ,o singura casa am vazut cu tabla si arata ca dracu, nu-mi place.
        Tot acel acoperis reazema bine pe centuri, grinzi si se descarca pe stalpi . Doat nu degeaba am suplimentat acei 4 stalpi si am recalculat grinzile ( 25×45)prevazute in prima faza cu 3 fi 16 jos si 2 sus + calaretii de o parte si de alta , iar acuma au jos 2 bare fi 20 si 2 bare fi22, iar sus doua bare fi 22 si calareti de fi 20. Asta este aria de armatura care mi-a dat din calcul( descarcarea placii deo parte si de alta a grinzi, greutatea proprie a grinzi,zidul de deasupra,incarcari nepermanente …).

Lasă un răspuns