LA MULTI ANI PHOENIX!

Aseara ma uitam la emisiunea lui Capatos ,unde Stoian vroia neaparat sa faca un anunt si anume ca azi se deschide oficial site-ul www.phoenix50.ro , asta odata cu implinirea a 50 de ani de cand formatia Phoenix a fost infiintata.

 

Phoenix, cunoscuta in Occident ca Transsylvania-Phoenix, este o formație romaneasca de muzica rock, inființată in 1962, la Timisoara.
Phoenix a fost deschizatoare de drumuri in muzica adresata publicului larg in Romania celei de a doua jumatati a secolului XX. Membrii formatiei au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului; traseul stilistic al formatiei a pornit de la muzica beat, evoluand spre rock psihedelic si de aici catre hard rock, cu un numar de experimente de rock progresiv. In anii 1970, efectele schimbarilor politice din țara asupra vietii culturale au adus la destramarea multor formatii de gen. Intre cele care au continuat prin adoptarea unui stil nou, Phoenix a avut una dintre cele mai neasteptate evolutii, dand nastere subgenului rock numit etno rock (inspirat din folclorul romanesc autentic).

Sigla formatiei reprezinta o pasare Phoenix stilizată, de culoare rosie, si a fost creata de catre Nicolae Covaci. Primele aparitii ale acesteia dateaza din 1994. Ulterior aspectul siglei a variat in mica masura, cele mai frecvente modele fiind:
-pasarea avand inscris in conturul ei numele „Phoenix
-pasarea cu numele „Phoenix” inscris sub ea
-pasarea avand inscris in conturul ei numele „Phoenix” si dedesubt „Transsylvania”
-avand inscris in conturul ei numele „Transsylvania” si dedesubt „Phoenix
Cea din urma varianta este preferata in mod curent, regasindu-se pe productiile din 2005 incoace. Aceeasi sigla este utilizata si de catre casa de discuri „Phoenix Records”.

Pentru mai multe informatii, puteti accesa si acest link cu informatii interesante  .

Nu ne ramane decat sa ascultam mai departe melodiile lor ce ne incanta si sa le uram LA MULTI ANI  PHOENIX si la cat mai multe albume .

7 comentarii la „LA MULTI ANI PHOENIX!

  1. Bine te-am regasit, Mika! Ma bucur mult ca ai postat asta, pentru ca e sambata dimineata si tocmai mi-ai facut playlist-ul 😉
    Dar ce pisici e cu textul, in anglo-romana? :))
    Sa ai un week-end numa’ bun!

    • Daca mai apare textul sub astfel de forma,in dreapta de “search”…partea de sus a paginii, ai “translation” . De cand am bagat chestia aia ,google imi baga lincurile cum vrea el, in engleza, romana, franceza, italiana …sau mai stiu eu ce combinatii ale acestor limbi 😀 .

Lasă un răspuns