Provocare- Radio Unyson .

Dupa ce azi Micutu mi-a trimis un link foarte interesant (citeste-l),Radio Unyson m-a provocat cu o intrebare .

“Nu mai dormiti si spuneti cum vreti sa platiti datoriile externe ale noastre pt urmatorii 50 de ani, noi, copii nostri, nepotii si de ce nu si stranepotii???”

In momentul cand mi-a pus acesta intrebare ,mi-a venit in minte vremurile comuniste .Adevarat ca eram mica ,insa nu am uitat de acea vreme .

Urmaresc cu interes emisiunea “Romania te iubesc “,au  fost unele editii foarte interesante unde spunea despre lista tarilor datoare la noi ,sau despre faptul ca Romania ingroapa inca ,cate 2 mil de euro pe an in Krivoi Rog pentru paza si conservarea “mamutului industrial “,cum il numesc ei .Tot in una din aceste emisiuni prezenta situatia romaniei din 1980 cand Ceausescu a luat 10 mil de dolari pentru industrializare si dezvoltare si cum s-a ajuns ca pana in martie 1989 sa se achite de toate ceste darori ,plus ca a mai si investit in unele tari din Asia …Africa ,etc.Singura greseala care a facut-o a fost ca nu a largit mai mult  fraiele in momentul in care a scapat de datorii .Multi spun ca revolutia au facut-o romanii ,revoltati de atata saracie si incorsetare ce au avut-o de-a lungul anilor ,insa eu cred ca a fost ceva mult mai de sus ,suntem prea mici ca sa le stim lor toate miscarile .

Nici la ora actuala nu se stie cine trebuie sa se ocupe de acele liste de datorii ,insa ma intreb oare in cati ani de acum inainte se va sti sau mai presus de toate ,se vor mai pierde multe liste ?

Multi isi umple buzunarele pe carca noastra,iar PDL-ul se bate cu caramida in piept ca a rezolvat sute de cazuri de infractiune ,insa degeaba prinde “gandacei” ,cand pe noi ne mananca “sobolanii”.

Cred ca pentru cei care sunt interesati de subiect ,exista o groaza de articole,documentare ,site-uri unde gasesc informatii despre cine si cum fraudeaza tara …

Intrebarea a fost cum vreti sa platiti datoriile externe?” ,asa ca voi raspunde :

-Nu vreau sa platesc !Ar trebui sa plateasca cei ce au furat si cu tot neamul lor .

Ar trebui sa se opreasca aruncarea banilor pe fereastra doar ca sa aratam ca noi suntem romani si aici fac referire la   Krivoi Rog ,la constructia salilor de sport in locurile unde   nu exista scoli adegvate in care sa se poata invata ,la ajutoarele sociale pentru leprele care nu au muncit o zi in viata lor si nu pentru ca sunt bolnavi ci doar pentru ca sunt lenesi  si multe altele nementionate aici.

Probabil ca va exista si o continuare …

14 comentarii la „Provocare- Radio Unyson .

  • Stiu Teo ,insa speram ca prin astfel de articole sa tragem un semn de alarma ,poate tineretul de la conducere va face altceva decat cei ce au facut inaintea lor ,adica sa se imbuibe si sa-si umple buzunarele.

 1. ai dreptate ca revolutia nu am facut-o noi. revolutia de la noi a fost unul din primii pasi pentru a destabiliza fosta URSS.
  stiu emisiunea in care se vorbea de datoriile multor tari catre romania. stim ca multe tari nici nu isi fac probleme de datoriile externe (vezi USA, UK, Franta, etc) si nici romania nu isi face probleme pentru banii care trebuie sa-i primeasca. cand am auzit ca a fost “obligata” sa accepte o reducere de 2 Miliarde de $ din partea iraq-ului imi venea sa arunc televizorul pe geam.

  nu pot intelege cum statul roman poate accepta asa ceva.
  un alt caz care de aceasta data am castigat a fost Insula serpilor unde stim toti rezultatul.
  pana la urma sa facut exact cum au vrut cei din Ucraina si cei din Canada.

  ne plangem ca nu avem bani pentru ajutorul mamelor care abia au nascut, cand noi avem de adunat un valoare unui PIB din datorii externe.

  Asta e viata de roman. ne inchinam oricui care vine si ne da o porunca.

 2. Cascai si io ochii pe-aci… nu esti sofisticata cum te pretinzi, esti chiar as zice simpla, dar f placuta, tocmai prin simplitate…

  • Nu m-am pretins ca sunt sofisticata ,nu ai inteles descrierea de pe neogen asa cun trebuie .
   Acolo scris asa : Ca sa scapam de interpretari ca sunt sofisticata,pretentioasa sau mai stiu eu cum ….
   Deci altii m-au facut asa ….
   Multumesc ca ai trecut pe aici ,te mai astept .Weekend fain !

 3. Futui amaru măsii.
  Dute’n Oţelu.
  Că nu am chef la 4 dimineaţa să -ţi aduc alte argumente , despre neamu de securişti şi pcrişti care te-au tîmpit pe tine şi pe alţii ca tine ., de 20 de ani încoace !

Lasă un răspuns